Decembrska romantika in ustvarjanje na Ljubljanskem gradu

Zadnjič posodobljeno: :

Decembrsko dogajanje na Ljubljanskem gradu je živahno, piko na i pa doda najlepši razgled na okrašeno Ljubljano – z Razglednega stolpa.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Ljubljanski grad

Organizator

Ljubljanski grad

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstopnica vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo, obisk Razglednega stolpa in novoletno kroglo želja: 6,00 €. Vilinski grad brez vzpenjače: 4,50 €.

Praznični december privabi vsako leto na ulice v prestolnico številne obiskovalce. Čeprav se morda na trenutke zdi tako, kuhano vino ob Ljubljanici ni edini način zabave. Pred ali po ”kuhančku” lahko skočimo na Ljubljanski grad, kjer bo decembra živahno in predvsem romantično. Ko Ljubljana zaživi v praznični osvetlitvi je Razgledni stolp na gradu daleč najboljša točka za občudovanje tisoč in ene luči. Ker je december čas za dobre želje ob tej priložnosti lahko oddamo svojo kroglo želja v Vilinskem gozdu, ki so ga skrili v mistične Kazemate.

Ne samo romantične duše, v decembru grad privablja tudi številne ljubitelje ustvarjanja na ustvarjalne delavnice. Najbolj zanimiva bo zagotovo tista 18. decembra, ko bo na vrsti božično ustvarjanje. Iz krep papirja bomo lahko izdelali božične zvezde in spoznali različne božične dekoracije, delavnica pa je namenjena za vse generacije, od malih ustvarjalcev do njihovih dedkov in babic.

Prav tako za vse generacije pa bodo zanimive jasli, ki se postavijo na ogled 25. decembra v kapeli sv. Jurija.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Smile Nation Ljubljana 2021: prihajata najboljši didžejki na svetu Nervo