fbpx

Dirkalec

Cult. Ne, ne gre za ameriško znamko koles, čeprav ima enega izmed takšnih koles tudi nekdanji ameriški predsednik George Bush ml. Cult je slovenski, če morda še ne veste. Med njihovimi novostmi letošnje sezone je tudi izboljšano cestno kolo Peleton, ki je izdelano iz visokomodularnih ...

Cult. Ne, ne gre za ameriško znamko koles, čeprav ima enega izmed takšnih koles tudi nekdanji ameriški predsednik George Bush ml. Cult je slovenski, če morda še ne veste. Med njihovimi novostmi letošnje sezone je tudi izboljšano cestno kolo Peleton, ki je izdelano iz visokomodularnih karbonskih vlaken. Zaradi tega je kolo še vedno lahko – okvir tehta 1,2 kg –, a bistveno bolj togo kot prejšnja generacija, kar so Cultovi mojstri dosegli s sistemom gonilne osi BB30 in z obliko zgornje cevi LSD (Linear Stiffness Design), ki ima profil romba za večjo stransko togost. Razširili in ojačali so tudi glavo okvirja, v kateri sta sedaj krmilna ležaja premera 1,125 palca na zgornjem robu in 1,5 palca na spodnjem. Monokok okvirju so dodali karbonske nosilce osi za nekaj gramov nižjo težo in povečano togost zadnjega dela okvirja. Kot pravijo v podjetju, tehnične lastnosti nove generacije Peletona zagotavljajo izredne vozne lastnosti, veselje ob hitri vožnji in dobro vzdržljivost kolesa. Nič nenavadnega, da se zanj odločajo tudi velike domače kolesarske ekipe.

www.cult.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.