fbpx

Dirkalec

Cult. Ne, ne gre za ameriško znamko koles, čeprav ima enega izmed takšnih koles tudi nekdanji ameriški predsednik George Bush ml. Cult je slovenski, če morda še ne veste. Med njihovimi novostmi letošnje sezone je tudi izboljšano cestno kolo Peleton, ki je izdelano iz visokomodularnih ...

Cult. Ne, ne gre za ameriško znamko koles, čeprav ima enega izmed takšnih koles tudi nekdanji ameriški predsednik George Bush ml. Cult je slovenski, če morda še ne veste. Med njihovimi novostmi letošnje sezone je tudi izboljšano cestno kolo Peleton, ki je izdelano iz visokomodularnih karbonskih vlaken. Zaradi tega je kolo še vedno lahko – okvir tehta 1,2 kg –, a bistveno bolj togo kot prejšnja generacija, kar so Cultovi mojstri dosegli s sistemom gonilne osi BB30 in z obliko zgornje cevi LSD (Linear Stiffness Design), ki ima profil romba za večjo stransko togost. Razširili in ojačali so tudi glavo okvirja, v kateri sta sedaj krmilna ležaja premera 1,125 palca na zgornjem robu in 1,5 palca na spodnjem. Monokok okvirju so dodali karbonske nosilce osi za nekaj gramov nižjo težo in povečano togost zadnjega dela okvirja. Kot pravijo v podjetju, tehnične lastnosti nove generacije Peletona zagotavljajo izredne vozne lastnosti, veselje ob hitri vožnji in dobro vzdržljivost kolesa. Nič nenavadnega, da se zanj odločajo tudi velike domače kolesarske ekipe.

www.cult.si

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.