fbpx

dm tek 2019: prihaja 14. tekaški dogodek, namenjen ženskam

Ste pripravljene na dm tek 2019? V soboto, 25. maja 2019, je na vrsti namreč že kar 14. zapovrstjo. Letošnja novost je prizorišče, saj se največji tekaški dogodek, namenje ženskam, seli na letno telovadišče Ilirija, ob parku Tivoli. Progi teka na pet in deset kilometrov ostajata enaki kot vsa leta poprej.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Letno telovadišče Ilirija, park Tivoli, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
25,60 € (do 6. maja), nato 32,00 €

25. maja bodo park Tivoli preplavile tekačice iz vse Slovenije, ki jim tek predstavlja priložnost za druženje in zdrav način življenja. Novost tekaške prireditve dm tek 2019 je premik prizorišča družabnega dogajanja in glasbenega programa na Letno telovadišče Ilirija, ob parku Tivoli, progi teka na pet in deset kilometrov pa ostajata enaki. Prijave so že mogoče, nakup pa lahko v celoti opravite prek spleta.

Letos brezplačne priprave vodi tudi Franko Bajc, zmagovalec šova Kmetija 2018.
Letos brezplačne priprave vodi tudi Franko Bajc, zmagovalec šova Kmetija 2018.

Za nabiranje tekaške kondicije in pogum za prijavo na tek po Sloveniji že tečejo brezplačne tekaške priprave. Potekajo vsak četrtek pod budnimi očesi profesionalnih trenerjev v Ljubljani, Domžalah, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici, Novem mestu, Mariboru in Ajdovščini. Med drugimi trenerji bo priprave v Ajdovščini vodil Franko Bajc, zmagovalec šova Kmetija 2018, študent Fakultete za šport in vsestranski športnik. Na brezplačnih skupinskih pripravah se lahko naučite vsega o pravilnem ogrevanju, raztezanju in o pravilni tehniki teka. Predhodna prijava na priprave ni potrebna, seznam lokacij in točne ure priprav najdete tukaj.

Združimo korake! dm pričel z vseslovensko iniciativo za zdrav razvoj slovenskih osnovnošolcev

Združimo korake je vseslovensko gibanje, v katerem dm v sodelovanju s partnerji in podporniki ozavešča o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu vse Slovence in Slovenke. Iniciativa bo potekala celo leto, priključite se ji lahko z nakupom izdelkov, s sodelovanjem na različnih športnih dogodkih in aktivnostih… S svojo participacijo boste tako pomagali pri zbiranju korakov namenjenim slovenskim šolarjem. Vaše korake bo dm pretvoril v donacijo, ki bo osnovnošolcem v izbranih krajih po Sloveniji pomagala k bolj zdravim prehranjevalnim navadam. V akciji z namenom lahko prvič sodelujete na 14. dm teku, zadnjo majsko soboto v ljubljanskem Tivoliju. Več o iniciativi Združimo korake in kako jih darovati lahko preberete tukaj.

Dodatne Informacije

Več informacij:
tekzazenske.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.