Mednarodni kulinarični festival Kranjska Gora 2017
8. maj
V zraku · dan za

Letos se pripravlja drugo kuharsko tekmovanje v objemu gora. 2. mednarodni kulinarični festival Kranjska Gora 2017, ki bo letos potekal od 8. do 11. maja, bo ponovno gostil poklicne kuharje, ki bodo tekmovali v različnih kategorijah, obiskovalci pa se bomo lahko sprehodili od stojnice do stojnice ter okušali kulinarične mojstrovine.

do
Ramada Resort, Kranjska Gora
Hit Alpinea
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

Mednarodni kulinarični festival Kranjska Gora se v Zgornjesavski dolini pod okriljem podjetja Hit Alpinea odvija od leta 2016. V dveh tekmovalnih dneh se v različnih kategorijah med sabo pomeri več kot štirideset tekmovalk in tekmovalcev iz različnih evropskih držav, med drugim iz Italije, Turčije, Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije. K tekmovanju lahko pristopite vsi poklicni kuharji, obiskovalci pa lahko med spremljanjem napetih dvobojev obiščemo stojnice, preizkušamo kulinarične mojstrovine in uživamo v čaru Kranjske Gore.

PREBERITE ŠE: Škisova tržnica 2017: maja se vrača najboljša študentska žurka

Kuharji bodo tekmovali v štirih kategorijah, in sicer v kategorij A1 (tekmovanje v pripravi nacionalne jedi, od koder tekmovalec prihaja, na moderen način), kategoriji A2 (tekmovanje v pripravi jedi moderna kuhinja), kategoriji B1 (tekmovanje v artistiki, razstavni eksponat) in kategoriji B2 (tekmovanje v slaščičarstvu: torte, razstavni eksponati). Tekmovalci, stari do 23 let, bodo tekmovali skupaj s starejšimi, a bodo točkovani in nagrajeni posebej – v kategoriji Junior.

Večerja s top 3 šefi

Večerja treh šefov je dogodek, ki ga vsako leto priredijo v času tekmovanja. Kuharski strokovnjaki nam avtoriteto nad krožniki razkažejo v eni izmed njihovih restavracij v spremljavi vrhunskih vin. Dogodek imenitno zaokroži vikend kulinaričnih razvajanj, predvsem pa ponudi priložnost za sprostitev in druženje ob vrhunski kulinariki. Letos bomo lahko večerjali v restavraciji Napoli v Kranjski Gori (9. maj ob 19.30). Cena je 35 evrov na osebo (vključena vrhunska vina Erzetič). Predjed bo pripravil chef Dragan Šljivić, za glavno jed bo poskrbel chef Nikola Mishkovski, za sladico pa chef Robert Kristan.

PabloFrancisco_CreditThomasWhitehouse 7. maj, 2017 V Slovenijo prihaja stand up komik Pablo Francisco Wings for Life World Run 2017 7. maj, 2017 Tekaška prireditev: Wings for Life World Run 2017 – tek za dober namen Kolesarjenje po Plečnikovi Ljubljani 6. maj, 2017 Kolesarjenje po Plečnikovi Ljubljani – vodeni kolesarski izleti 3. festival vina in čokolade 2017 6. maj, 2017 3. festival vina in čokolade 2017: na vino in čokolado v Podčetrtek · · · · · ·