Balet: Alonzo King LINES Ballet
7. maj
Kulturni izbor · Kulturni izbor · odri

Alonzo King LINES Ballet je slovit ameriški ansambel sodobnega plesa, ki že od leta 1982 sledi edinstveni viziji umetniškega vodje. Baletni odličnosti v raziskovanju novih izraznosti bomo priča 7. maja 2016 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

do
Cankarjev dom, Ljubljana
Cankarjev dom, Ljubljana
Dogodek na Facebooku

Alonzo King sodeluje s slavnimi skladatelji, glasbeniki in vizualnimi umetniki ter ustvarja dela, ki se napajajo pri široki paleti globoko zakoreninjenih kulturnih tradicij in klasični balet navdajajo s svežo izrazno močjo.

 PREBERITE ŠE: Premiera: komedija Iluzije v Mestnem gledališču ljubljanskem

Ansambel Alonzo King LINES Ballet sicer v pomladni in jesenski sezoni navdušuje plesne ljubitelje San Francisca z novimi deli zaslepljujoče lepote. Kingovo vizijo revolucionarne plesne izkušnje v svet ponesejo globalne turneje.

V Ljubljani je ansambel že gostoval leta 2010, tokrat pa se vrača z baletnim triptihom, ki ga uvaja Koncert za dve violini na Bachovo skladbo, ki jo King izpelje v svojem značilno čutnem slogu. Kratek Moški kvintet sloni na izjemni plesni kakovosti moškega dela skupine, njeni notranji geometriji in predani zavezanosti. Prostor pisave je osrednja, najdaljša koreografija triptiha. Ognjevito delo liričnih potez spremljajo judovska, krščanska in muslimanska sakralna glasba ter tradicija tibetanskega budizma.

Razstava Antoni Tàpies v gradu Tivoli 23. februar, 2016 Razstava: Antoni Tàpies – Grafika 1959–1987 Ljubezen je ena sama 1. december, 2015 Ljubezen je ena sama – fotografska razstava za tiste, ki gledate s srcem Živa dvorišča 29. november, 2015 Vilinsko mesto v Mariboru vabi na vilinske dogodivščine pijdrugace 14. avgust, 9600 Razstava Pij drugače: kako mladi vidijo pijančevanje mladih ·