Balet: Alonzo King LINES Ballet

Balet: Alonzo King LINES Ballet
Zadnjič posodobljeno: :

Alonzo King LINES Ballet je slovit ameriški ansambel sodobnega plesa, ki že od leta 1982 sledi edinstveni viziji umetniškega vodje. Baletni odličnosti v raziskovanju novih izraznosti bomo priča 7. maja 2016 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Cankarjev dom, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Alonzo King sodeluje s slavnimi skladatelji, glasbeniki in vizualnimi umetniki ter ustvarja dela, ki se napajajo pri široki paleti globoko zakoreninjenih kulturnih tradicij in klasični balet navdajajo s svežo izrazno močjo.

 PREBERITE ŠE: Premiera: komedija Iluzije v Mestnem gledališču ljubljanskem

Alonzo King LINES Ballet je slovit ameriški ansambel sodobnega plesa, ki že od leta 1982 sledi edinstveni viziji umetniškega vodje.
Alonzo King LINES Ballet je slovit ameriški ansambel sodobnega plesa, ki že od leta 1982 sledi edinstveni viziji umetniškega vodje.

Ansambel Alonzo King LINES Ballet sicer v pomladni in jesenski sezoni navdušuje plesne ljubitelje San Francisca z novimi deli zaslepljujoče lepote. Kingovo vizijo revolucionarne plesne izkušnje v svet ponesejo globalne turneje.

V Ljubljani je ansambel že gostoval leta 2010, tokrat pa se vrača z baletnim triptihom, ki ga uvaja Koncert za dve violini na Bachovo skladbo, ki jo King izpelje v svojem značilno čutnem slogu. Kratek Moški kvintet sloni na izjemni plesni kakovosti moškega dela skupine, njeni notranji geometriji in predani zavezanosti. Prostor pisave je osrednja, najdaljša koreografija triptiha. Ognjevito delo liričnih potez spremljajo judovska, krščanska in muslimanska sakralna glasba ter tradicija tibetanskega budizma.

Dodatne Informacije

Več informacij:
cd-cc.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Teden restavracij jesen 2020: “Izberi. Rezerviraj. Uživaj!”