Gin Tonic 008
11. maj
V zraku · dan za

Ljubljana je bogatejša za še en kulinarični festival. Tokrat boste prišli na svoj račun ljubitelji džina. Ljubljanski festival džina Brina 2019 bo kot celodnevni dogodek potekal 11. maja.

Švicarija, Ljubljana
Odprta kuhna, Gourmet Ljubljana
Dogodek na Facebooku

V Švicariji v Tivoliju boste že 11. maja priča prvemu ljubljanskemu festivalu džina, Brina 2019. Ta bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

Bogato dogajanje, povezano z džinom in brinom, se bo začelo že teden dni pred festivalom v najboljših ljubljanskih lokalih, ki bodo v svojo ponudbo uvrstili koktajl Brina, v katerega gre zaradi močnejše arome brina lahko le slovenski džin. Dogajanje bo svoj vrhunec doseglo v soboto, 11 maja, ko se bodo od poldneva v Švicariji vrstile delavnice in predavanja o džinu ter mešanju in postrežbi džin koktejlov, pozno popoldne in večer pa bosta namenjena spajanju džina z vrhunskimi krožniki slovenskih kuharskih mojstrov. Med njimi bosta tudi Jorg Zupan iz restavracije Atelje in Jakob Pintar iz TaBarja. Dan se bo končal z glasbo in prijetnim pomladnim druženjem ob džin koktajlih z odličnimi Fever Tree toniki, za katere bo skrbela ekipa eVina. Kanček Brine – ekskluziven festivalski kozarec Steklarne Hrastnik – pa bodo vsi obiskovalci kot brezplačno darilo lahko odnesli tudi domov.


Ljubljana Mini Maker Faire 2019: raj za makerje 11. maj, 2019 Ljubljana Mini Maker Faire 2019: raj za makerje 9. Škisova tržnica 2019: mladost, norost, Škisova! 9. maj, 2019 Škisova tržnica 2019: mladost, norost, Škisova! Wings for life 2019: šport in dober namen 5. maj, 2019 Wings for life 2019: šport in dober namen 7. Vegafest 2019: spoznaj trajnostno življenje! 4. maj, 2019 7. Vegafest 2019: spoznaj trajnostno življenje! · ·