Buika album cover 1 - Photo Credit Javi Rojo-2
12. jul
Kulturni izbor · glasba

Izjemen glas španske zvezdnice flamenka in latino glasbe Buike nas omami zaradi svoje raskavosti in hkrati blagosti, ob katerem se nam zdi, kot da poslušamo ‘’hrapavi žamet’’. Njen večkrat nagrajeni bogati in temni vokal, ki ga nekateri primerjajo celo z Nino Simone, bomo 27. oktobra lahko poslušali v Cankarjevem domu.

Cankarjev dom
Cankarjev dom
17 - 29 evrov

María Concepción Balboa Buika (na kratko Buika) je pevka španskih korenin, ki danes živi v Miamiju. Rojena afriškim staršem na sončni Palmi de Mallorci je bila obdarjena z izjemnim glasom: njegova raskavost in hkrati blagost nas popeljeta v drug svet, ki je poln skrivnosti in strasti.

PREBERITE ŠE: Festival sodobnega plesa Performa/Platforma 2014

Zaradi bogatega in temnega ‘’hrapavega žameta’’, kot nekateri poimenujejo njen vokal, je Buika danes ena izmed največjih zvezdnic flamenka in latino jazza, primerjajo pa jo celo s tremi izjemnimi pevkami: Nino Simone, Chavelo Vargas in Cesario Evoro.

Buika aktivno sodeluje s širokim krogom mednarodnih umetnikov, inštrumentalistov in pevcev, sama pa ne pozna nikakršnih slogovnih omejitev. Leta 2011 smo zaradi povabila režiserja v filmu Koža, v kateri živim, lahko slišali kar dve njeni skladbi. Več nagrajena umetnica je med drugim za album Niña de Fuego (2008) prejela grammyja za najboljši album in produkcijo, za grammyja za najboljši latino jazz album pa je bil nominiran tudni njen zadnji album La Noche Más Larga (2013). Karizmatična pevka bo v Cankarjevem domu nastopila 27. oktobra ob 20.30 uri, vstopnice po ceni od 17 do 29 evrov pa so na voljo tukaj.


·