fbpx

LIFFE 2019: ljubljanski mednarodni filmski festival letos že tridesetič

Od 13. do 24. novembra 2019 bo Liffe že tridesetič Ljubljano za dvanajst dni spremenil v prestolnico filma. Prikazal bo več kot sto filmov, ki jih bodo spremljali pogovori s festivalskimi gosti in filmskimi ustvarjalci ter okrogle mize in delavnice.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Linhartova in Kosovelova dvorana Cankarjevega doma, Kinodvor, Kino Bežigrad, Kino Komuna, Slovenska kinoteka, Maribox, Mestni kino Metropol v Celju in Anton Podbevšek teater Novo mesto
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina

Liffe je največji slovenski mednarodni filmski festival, primerljiv z večjimi tovrstnimi v Evropi, ki v Ljubljano pripelje izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Amsterdam, Dunaj idr.). Vsako leto v kinodvorane privabi med 40.000 in 50.000 ljubiteljev dobrega filma ter tistih, ki želijo spoznati in spremljati svetovno filmsko dogajanje.

Film Bojevnica / Woman at War / Kona fer i strid v režiji Benedikta Erlingssona je lani prejel nagrado vodomec.
Film Bojevnica / Woman at War / Kona fer i strid
v režiji Benedikta Erlingssona je lani prejel nagrado vodomec.

Zaenkrat še ni znano, s čim bo presenetil Liffe 2019, gotovo pa bodo vsaj v retrospektivnem segmentu opozorili na kakšno pomembno kulturno, družbeno ali politično obletnico in prelomnico. Med drugim velja še omeniti, da prav na 30. izdaji festivala pričakujejo, da se bo filmskih projekcij udeležil že milijonti obiskovalec. Boste morda to prav vi?

Dodatne Informacije

Več informacij:
liffe.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!