Festival migrantskega filma 2020: resnica za masko

Zadnjič posodobljeno: :

Festival migrantskega filma 2020 bo potekal od 7. do 10. septembra, otvoril pa ga bo slovenski dokumentarni film Videti El Aaiun (2019).

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Različni kraji po Sloveniji

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

Slovenska filantropija že od leta 2010 svetovni dan beguncev (20. junij) obeležuje s Festivalom migrantskega filma. Letošnji festival bo zaradi spremenjene situacije potekal od 7. do 10. septembra v Ljubljani in drugih krajih, v ospredje pa bo postavil aktualne zgodbe, povezane z azilnimi politikami, migracijami in begunstvom.

Festival prinaša zgodbe mnogih, ki so prisiljeni zapustiti svoje domove, tiste, ki so pogosto pozabljeni in premalokrat slišani. S filmskimi zgodbami in prispevki gostov opozarjajo na problematičnost zidu birokracije, varnostnega diskurza, rasizma in ksenofobije, ki se krepijo in kažejo svojo podobo z žicami, rezili, zidovi, taborišči ter smrtonosnimi politikami. Letošnje zgodbe bodo pripovedovale o odločitvah za beg, življenju na poti in (ne)sprejemanju beguncev. Poudarile bodo pomen solidarnosti med ljudmi ter pomembnost boja za neodvisnost Zahodne Sahare in Palestine. 

Program letošnjega festivala najdete TUKAJ.

Dodatne Informacije

Več informacij:
fmf-slovenija.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
11 zelo zanimivih podrobnosti v filmih, ki so jih spregledali tudi največji oboževalci!