Koncert: prihaja vrhunska seksi pianistka Lola Astanova (Ljubljana / november 2019)

Zadnjič posodobljeno: :

Na slovenski oder bo prvič stopila Lola Astanova, nova senzacija na svetovni glasbeni sceni, vrhunska pianistka ameriško-uzbekistanskih korenin. Prisluhnili ji bomo lahko 3. novembra 2019 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 36,00 €

Izjemna pianistka Lola Astanova bo slovensko občinstvo začarala z osemčlanskim godalnim orkestrom, s katerim bo predstavila velik del svojega crossover repertoarja, kot tudi lastnih avtorskih skladb. Gre za najbolj priljubljeno pianistko na svetu ta hip. Samo lani je na Instagramu beležila več kot 100 milijonov ogledov, številke, ki jih dosega s klasično glasbo na družbenih omrežjih, pa so brez primere. Tako bo slovensko občinstvo imelo prvič možnost užiti fascinanten in izjemno emotiven koncert te vrhunske in tudi privlačne pianistke, katere talent in znanje sta pritegnila velikane, kot so Andrea Bocelli, John Corbett, glasbeni producent David Foster, legendarni pianist Byron Janis, navsezadnje pa tudi ameriškega predsednika Donalda Trumpa.


34-letna Lola Astanova se je rodila v Uzbekistanu, od leta 2003 pa živi v ZDA. Znana je po briljantni izvedbi del Chopina, Liszta in Rahmaninova, kot tudi virtuoznih kompozicij za klavir uspešnic, kot so Rihannina Don’t Stop the Music, We are the Champions skupine Queen, Beethovnove Moonlight Sonate, ki jo je izvajala tudi s svojim partnerjem Stjepanom Hauserjem iz slovitega dvojca 2Cellos, in drugih. Leta 2016 je prejela emmyja za dokumentarec All-Star Orchestra “Visions of New York”.

Dodatne Informacije

Več informacij:
lolaastanova.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Festival Indigo 2020: “Zdaj je prepozno”