fbpx

Najboljši podvodni hoteli na svetu: sprostite se pod morsko gladino

Foto: worldwidelux.com

To so najboljši podvodni hoteli na svetu, ki gostom omogočajo, da iz udobja postelje oz. za jedilno mizo občudujejo podvodni svet.

Vas zanima, kateri so najboljši podvodni hoteli na svetu?! Mi imamo seznam.

Conrad Maldives Rangali Island, Maldivi

Conrad Maldives Rangali Island je pravi dragulj v svetu podvodnih hotelov. Svojim gostom ponuja edinstveno in razkošno izkušnjo bivanja pod morsko gladino. Najbolj prepoznavna je Ithaa Undersea Restaurant, ki je postavljena 5 metrov pod morsko gladino. Ta impresivna restavracija s steklenim stropom omogoča gostom, da uživajo v bogati podvodni pokrajini, medtem ko se razvajajo s pristnimi morskimi dobrotami. Poleg le te hotel ponuja tudi prestižne podvodne suite, kjer se lahko gostje prebudijo ob pogledu na eksotične morske prebivalce, ki se sprehajajo mimo okenskih sten.

InterContinental Shanghai Wonderland, Kitajska

InterContinental Shanghai Wonderland je hotel, ki se dviga iz starodavnega kamnoloma na obrobju Šanghaja. Ta futuristični kompleks ponuja izjemen pogled na podvodni svet, saj se velik del sob nahaja ob velikem akvariju, ki gostom omogoča opazovanje morskih bitij kar iz hotelske sobe. Poleg impresivne nastanitve InterContinental Shanghai Wonderland ponuja tudi številne možnosti za raziskovanje okolice. Gostje se lahko sprehodijo po čudovitih vrtovih, obiščejo bližnji naravni park ali pa se podajo na razburljive izlete v okolico.

Atlantis, The Palm, Dubaj

Morda eden najbolj slovitih hotelov našega časa, Atlantis v Dubaju, se dviguje kot prava ikona prestiža in razkošja. Njegova podvodna nastanitev je ena izmed najbolj osupljivih na svetu, kjer se lahko gostje prepustijo razvajanju v luksuznih sobah, ki ponujajo panoramski pogled na živahni podvodni svet. Vsaka soba je opremljena z najnovejšo tehnologijo in elegantnim pohištvom, ki ustvarja vzdušje razkošja in udobja.

Hurawalhi Island Resort, Maldivi

Hurawalhi Island Resort se nahaja v osrčju Maldivov in je prava destinacija za ljubitelje narave in podvodnega sveta. Hotelske podvodne vile ponujajo popolno kombinacijo razkošja in edinstvenega doživetja, saj gostom omogočajo, da lahko iz udobja postelje opazujejo raznoliko morsko favno. Poleg prestižnih nastanitev Hurawalhi Island Resort ponuja tudi številne možnosti za raziskovanje podvodnega sveta, kot so potapljanje, snorklanje in jadranje.

Utter Inn

Najboljši podvodni hoteli na svetu pa niso nujno polni razkošja. V srcu slikovite švedske podeželske pokrajine, leži Utter Inn. Ta očarljivi umik je pravo zatočišče miru, svetišče, kjer se čas zdi, da upočasni in skrbi zbledijo v mirnem objemu narave. Ob prihodu k Utter Inn-u vas pozdravi nežno valovanje valov ob postaranem lesenem pomolu in oddaljena melodija ptic, ki se prepletajo skozi zrak. Samo gostišče plava milostno na površini kristalno čistega jezera, njegova rustikalna fasada pa je okrašena s padajočo bršljanom in vabljivimi svetilkami, ki migotajo z toplim, vabljivim sijajem.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.