Čipkasti modni spektakel
24. jun
V zraku · dan za

V petek, 24. junija 2016, ob 21. uri se bo v poletnem gledališču Križanke v Ljubljani odvil modni spektakel priznanih slovenskih modnih oblikovalcev in študentov modnega oblikovanja. Tu je Čipkasti modni spektakel!

Ljubljana, Križanke
Mednarodna organizacija za klekljano in šivano čipko OIDFA
25 €

V ljubljanskih Križankah se bo 24. junija 2016 odvila prireditev, posvečena tradiciji in sodobni ustvarjalnosti na področju idrijske čipke. V okviru mednarodnega kongresa OIDFA, ki se ga vsaki dve leti udeležijo klekljarice iz 37 držav po vsem svetu, bo Idrija organizirala Čipkasti modni spektakel v Ljubljani, na katerem se bodo predstavili priznani slovenski modni oblikovalci in študenti modnega oblikovanja NTF s čudovitimi kreacijami z idrijsko čipko.

Idrijska čipka med drugim predstavlja slovensko identiteto. Dandanes se vse bolj uveljavlja v modnem svetu. Je sestavni del oblačil za vse priložnosti. Na minulih tovrstnih čipkastih spektaklih so oblikovalci s svojimi modnimi kosi že dokazali, da lahko čipka v tradicionalni ali sodobni obliki brez vsakega problema uresniči še tako zahtevne želje posameznikov in zahteve visoke mode.

PREBERITE ŠE: Ljubljana Festival 2016: program in nastopajoči

Coco Chanel je nekoč dejala: »Čipka je zame najlepša imitacija fantazije narave, kar jih je bilo kdaj ustvarjenih. Vedno prikliče tiste nedojemljive oblike, ki jih veje in listi dreves vezejo čez nebo. Ni izdelka človeške duše, ki bi imel bolj ljubek in fin izvor.« O tem se lahko sami prepričate na junijskem Čipkastem modnem spektaklu v ljubljanskih Križankah.

24. junij, 2016 Festival Lent 2016: že 24 let “lentanja” v Mariboru John-Newman 23. junij, 2016 Zagreb Calling: prihaja soul zvezda John Newman Odprta kuhna v Novi Gorici 22. junij, 2016 Odprta kuhna ponovno v Novi Gorici Poletna noč 2016 21. junij, 2016 Poletna noč 2016 · ·