fbpx

Tako so Američani brili norca iz Evrovizije

Američani se norčujejo iz Evrovizije

Američani napovedujejo pohod na Evrovizijo! Še prej pa so si jo pošteno privoščili. No, vsaj gostitelj oddaje The Late Show with Stephen Colbert, Stephen Colbert, ki se kar ni mogel načuditi naboru izvajalcev in ''optimističnemu'' besedilu zmagovalke Jamale. ''Mislim, da smo odkrili hit poletja! Ker nič te ne podžge bolj kot etnično čiščenje!'' se je šalil. Spomnimo, zmagovalna pesem z naslovom 1944 govori prav o etničnem čiščenju, pa Stalinu in Krimu in je v Rusiji dvignila veliko prahu.

Če lahko tekmuje Avstralija, zakaj ne bi tudi Združene države Amerike? Vse kaže na to, da se bodo Američani v prihodnosti tudi v tekmovalnem smislu udeležili tega globalnega glasbenega tekmovanja. Navsezadnje Evrovizija že nekaj časa velja za prireditev, kjer je verjetno še najmanj pomembna glasba. In če to niso idealni pogoji za Američane …

PREBERITE ŠE: Evrovizija 2016: zmagovalka je Ukrajina s pesmijo 1944 / Jamala


Letos so v ZDA prvič prenašali Evrovizijo, letošnji evrovizijski izbor pa je bil nekaj posebnega še iz enega razloga. Prvič v zgodovini tega dogodka je na odru nastopil kakšen ameriški superzvezdnik – Justin Timberlake. Če to ni znak, da so Američani napovedali pohod na Evrovizijo, potem ne vemo, kaj je! Sicer pa poglejte, kako so iz Evrovizije brili norca v oddaji The Late Show with Stephen Colbert, kjer so že predstavili prvega kandidata za zmago.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!