fbpx

Recept: preprost domači sladoled s sadjem

Domači sladoled s sadjem

Ob poletni vročini se nič ne prileže bolj kot sladoled. Sploh če je domač! Če ste mislili, da morate biti za pripravo te ledene sladice številka 1 slaščičarski mojster, ste se krepko motili. Recept za domači sladoled s sadjem vas bo navdušil s svojo preprostostjo in končnim rezultatom!

Ko vlada pasja vročina in si zaželite nekaj sladkega, je sladoled vedno najboljša poletna osvežitev, ki ji podležejo vse generacije. Nič čudnega, da je najbolj priljubljena poletna sladica, ki jo lahko z res malo truda in kuharskega znanja pripravite tudi sami doma.

Domači sladoled s sadjem  se bo še kako prilegel v naslednjih mesecih.
Domači sladoled s sadjem se bo še kako prilegel v naslednjih mesecih.

Tokrat imamo za vas recept za domači sladoled s sadjem:

PREBERITE ŠE: Recept: veganski čokoladni puding iz zgolj treh sestavin

Recept za domači sladoled s sadjem:

Sestavine za domači sladoled s sadjem:

  • 500 ml jogurta
  • 500 ml sladke smetane
  • 350 g sladkorja
  • 300 g sadja (maline, breskve, jagode …)

Postopek priprave domačega sladoleda s sadjem:
Najprej na koščke nasekljate sadje in ga z 200 grami sladkorja kuhate, dokler se sladkor povsem ne stopi. Omako nato ohladite in zmiksate, če ne želite imeti v sladoledu celih koščkov sadja. Ko je omaka pripravljena, se lotite stepanja smetane skupaj s 150 grami sladkorja, ki jima dodate še jogurt in malo manj kot tri četrt sadne omake. Dobro premešate in za okoli 10 ur postavite v zamrzovalnik. Po nekaj urah je smiselno maso še enkrat zmiksati, da odstranite morebitne kristalčke. Pred postrežbo sladoled prelijete s preostankom omake. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!