fbpx

Čipkasti modni spektakel v ljubljanskih Križankah

Čipkasti modni spektakel

V petek, 24. junija 2016, ob 21. uri se bo v poletnem gledališču Križanke v Ljubljani odvil modni spektakel priznanih slovenskih modnih oblikovalcev in študentov modnega oblikovanja. Tu je Čipkasti modni spektakel!

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Ljubljana, Križanke
Vstopnina
25 €

V ljubljanskih Križankah se bo 24. junija 2016 odvila prireditev, posvečena tradiciji in sodobni ustvarjalnosti na področju idrijske čipke. V okviru mednarodnega kongresa OIDFA, ki se ga vsaki dve leti udeležijo klekljarice iz 37 držav po vsem svetu, bo Idrija organizirala Čipkasti modni spektakel v Ljubljani, na katerem se bodo predstavili priznani slovenski modni oblikovalci in študenti modnega oblikovanja NTF s čudovitimi kreacijami z idrijsko čipko.

Idrijska čipka med drugim predstavlja slovensko identiteto. Dandanes se vse bolj uveljavlja v modnem svetu. Je sestavni del oblačil za vse priložnosti. Na minulih tovrstnih čipkastih spektaklih so oblikovalci s svojimi modnimi kosi že dokazali, da lahko čipka v tradicionalni ali sodobni obliki brez vsakega problema uresniči še tako zahtevne želje posameznikov in zahteve visoke mode.

PREBERITE ŠE: Ljubljana Festival 2016: program in nastopajoči

Coco Chanel je nekoč dejala: »Čipka je zame najlepša imitacija fantazije narave, kar jih je bilo kdaj ustvarjenih. Vedno prikliče tiste nedojemljive oblike, ki jih veje in listi dreves vezejo čez nebo. Ni izdelka človeške duše, ki bi imel bolj ljubek in fin izvor.« O tem se lahko sami prepričate na junijskem Čipkastem modnem spektaklu v ljubljanskih Križankah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!