Gledališče: Premierna uprizoritev Pomone v SNG Drama
11. nov
Kulturni izbor · odri

Premierna uprizoritev Pomone v SNG Drama bo 11. novembra 2016 razveselila vse kulturofile – še posebno pa tiste s tiho strastjo do vsega srhljivega in napetega. Pomona je nova britanska drama izpod peresa mladega, a izjemno prodornega dramatika Alistairja McDowalla. V igri, ki ji bo v slovenski izvedbi končno podobo ukrojil režiser Jaša Koceli, se prepleta žanr trilerja in kriminalke, poglavitna ideja pa se zgrinja okoli vprašanja sodobnih vrednot. Vstopnice so že v prodaji.

do
SNG Drama Ljubljana
SNG Drama
22 €
Dogodek na Facebooku

Premierna uprizoritev Pomone v SNG Drama 11. novembra 2016 bo hkrati tudi prva gledališka upodobitev te britanske drame na slovenskih tleh. V središču dogajanja je dekle Ollie, ki se med iskanjem svoje izginule sestre dvojčice zaplete v skrivnostne dogodke, ki jo privedejo v osrčje mesta Pomona. A v tem betonskem in hladnem centru sodobnega mesta se poti končajo, izhodov pa ni. Temu svetu vladajo nočne more.

Mladi dramatik McDowall s pronicljivim pisanjem ustvarja srhljiv in pesimističen, a po drugi strani tudi nenavadno privlačen svet. McDowall z dramo Pomona, ki je bila leta 2014 uvrščena na Lyn Gardnerjev seznam 10 najboljših iger leta, dokazuje, da je v pisanju dram zares izveden.

PREBERITE ŠE: Borštnikovo srečanje 2016

Drama Pomona vodi samosvojo dinamiko, ritem in formo, s čimer avtor ustvari svet, ki najbolj zaživi ravno na gledališkem odru. Poleg shizofrenega, napetega dogajanja pa gledalcem ves čas postavlja pomembno vprašanje trdnosti vrednot sodobnega sveta. Lepo vabljeni na nepozabno potovanje v Pomono. Vstopnice so že na voljo.


The Cure 26. oktober, 2016 Koncert: legendarni The Cure bodo obiskali Dunaj 6. oktober, 2016 Predstava Evergreen: krstna izvedba avtorskega glasbeno-gledališkega projekta Karmine Šilec Premiera: Don Pasquale v SNG Maribor 30. september, 2016 Gledališka premiera: Don Pasquale v SNG Maribor Brezmadežna - SNG Maribor 23. september, 2016 Brezmadežna / Immaculata, SNG Maribor: hommage Tomažu Pandurju