IMG_9663_m
25. maj
Utrip mesta · kulinarika

V sodelovanju z vrhunskim japonskim kuharskim mojstrom Sato Shinom in restavracijo Dishi, ki vsakodnevno razveseljuje s pestro in raznoliko ponudbo dnevnih kosil in popoldanskih okrepčil, Svilna pot organizira niz japonskih kulinaričnih ustvarjalnic.

Restavracija Dishi, Ljubljana
Svilna pot
45€

S seznanitvijo o kulturnem ozadju, osnovnimi sestavinami ter različno zahtevnimi kuharskimi metodami boste lahko vstopili v razgibani svet japonske kuhinje, kar vas bo nedvomno zapeljalo v nadaljnje raziskovanje edinstvenosti Japonske in njenih okusov. V prijetnem domačem ambientu restavracije Dishi v samem središču mesta vam bodo zaželele dobrodošlico dobrote, ki se jih bomo nato naučili pripravljati. Tekom ustvarjalnice se boste prepustili modrosti mojstra Sata, ki vas bo skozi pozorno in nazorno razlago kuharskih tehnik in ukan, popeljal na kulinarično potovanje po daljni deželi vzhajajočega sonca. Lesene japonke in obi si priskrbite sami!

Ustvarjalnice so namenjene tako začetnikom kot poznavalcem, tako japonsko dobro govorečim brbončicam kot tudi tistim, ki niso okusile še niti konichiwa. Japonske kuhinje se boste lahko učili skozi njeno kulturo iz prve roke, kuhali podprti z jedmi, ki jih boste nato ustvarili (japonski žlikrofi, japonske juhice, tempura, suši in še marsikaj). Domov boste odnesli paket sestavin (v vrednosti 5 do 8 evrov), da vam znanje ne zapusti spomina.

Ena delavnica je 45 evrov na osebo; vsi, ki se prijavijo na 2 ali več delavnic pa dobijo enkratni 10% popust za nakup izdelko v trgovini Svilna pot

Prijave sprejemajo v restavraciji Dishi, trgovini Svilna pot na Trubarjevi 20 v Ljubljani, preko e-maila info@svilnapot.com ali preko telefona 040-567-437.

Razpoložljivi datumi delavnic: 29. oktober, ostalim datumom delavnic pa lahko sledite na spletni strani Svilne poti.

PREBERITE ŠE: Teden restavracij – slovensko kulinarično gibanje

IMG_6104-2 25. maj, 4800 Prvi Cake Market v Ljubljani bistro zvezda hladna predjed TR 25. maj, 0400 Teden restavracij – slovensko kulinarično gibanje Mushroom soup 7. oktober, 2014 Prijavi se: Kuharska akademija – CITY CHEF – Jesenske dobrote iStock_000016411670_Medium 25. maj, 8400 Prijavi se: Kuharska akademija – CITY CHEF – Hrana za možgane