fbpx

Recept: Japonski souffle cheesecake ali “Cotton Cake”

Foto: zaslonska slika Youtube @deliciousday1

Kaj naredi japonski cheesecake tako edinstven?

Japonski cheesecake, poznan tudi kot “Cotton Cake”, je edinstvena poslastica, ki združuje najboljše iz dveh svetov: svilnato gladkost klasičnega cheesecakea in rahlost ter nežnost občutka, kot bi ugriznili v kos bombaža.

S tem preprostim receptom ste pripravljeni na čarobno potovanje po Japonski. Nežna tekstura in čudovit okus bosta navdušila vaše brbončice, medtem ko bo enostavnost priprave navdušila vas.

Japonski cheesecake

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Za biskvitno osnovo
  • 250g kremnega sira, zmehčanega na sobni temperaturi
  • 60g masla, zmehčanega na sobni temperaturi
  • 35g sladkorja
  • 3 jajčni rumenjaki
  • 2 žlici mleka
  • 1 žlica limoninega soka
  • Lupinica ½ limone
  • 20g moke (vsestranske uporabe), presejane
  • 10g koruznega škroba, presejan
  • Za sneg iz beljakov
  • 3 beljaki
  • 35g sladkorja
  • Dodatno za peko
  • Pekač premera 18cm
  • Večji pekač za vodno kopel
  • Vroča voda, približno 80°C

Navodila

  1. Priprava pečice in pekača: Pečico predhodno segrejte na 160°C. Dno in stranice pekača premera 18cm namažite z maslom in obložite dno s peki papirjem. Če ima pekač odstranljivo dno, ga zavijte z aluminijasto folijo, da preprečite uhajanje vode med peko v vodni kopeli.
  2. Priprava biskvitne osnove: V skledi nad vodno kopeljo zmehčajte kremni sir. Dodajte maslo in mešajte, dokler ni gladko. Odstranite z vodne kopeli in postopoma dodajte preostale sestavine za osnovo (sladkor, rumenjake, mleko, limonin sok, limonino lupinico, presejano moko in koruzni škrob), mešajte po vsakem dodanem sestavku, da dobite enotno zmes.
  3. Priprava snega iz beljakov: V drugi skledi stepite beljake do pene. Med stepanjem postopoma dodajajte sladkor v več delih, dokler ne dobite mehkih vrhov.
  4. Združevanje snega in osnove: Tretjino snega nežno vmešajte v osnovo s spatulo. Nato preostanek snega dodajte v osnovo in nežno premešajte, da ohranite zračnost mase.
  5. Pečenje: Maso prelijte v pripravljeni pekač. Pekač nekajkrat rahlo udarite ob delovno površino, da odstranite zračne mehurčke. Pekač postavite v večji pekač in vanj nalijte vročo vodo do višine 1,5 cm za vodno kopel. Pecite 20 minut pri 160°C, nato zmanjšajte temperaturo na 140°C in pecite še 40 minut. Po končanem pečenju pustite cheesecake v izklopljeni pečici še 30 minut.
  6. Ohlajanje: Cheesecake počasi ohladite v pečici z rahlo odprtimi vrati, da preprečite krčenje. Ko je cheesecake dosegel sobno temperaturo, ga za nekaj časa postavite v hladilnik, da se dodatno ohladi.
  7. Serviranje: Pred serviranjem cheesecake lahko po želji posujte z mletim sladkorjem za dekoracijo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.