fbpx

Recept: najbolj enostavni jagodni tiramisu

Foto: envato

Če je zima čas za bogate čokoladne torte, ki grejejo srce, in jesen za pikantne jabolčne pite, ki nas spominjajo na domačnost, potem je pomlad nedvomno čas za nekaj lahkotnega, osvežilnega in barvitega - to je jagodni tiramisu.

Jagodni tiramisu je kot ples pomladi v kuhinji – je praznik za oči, oaza za brbončice in počitek za dušo.

Jagode so eno izmed najbolj priljubljenih in vsestranskih sadežev, ki jih narava ponuja. Njihova sezona sega od pomladi do zgodnjega poletja, kar pomeni, da je zdaj pravi čas, da izkoristimo njihovo svežino.

Jagode ne pritegnejo le s svojim sladkim in rahlo kislim okusom, temveč tudi z bogatim naborom antioksidantov, ki jih vsebujejo. Vzemite si nekaj minit in prišpravite najbolj enostaven jagodni tiramisu.

Jagodni tiramisu

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 10 kosov piškotov
  • 350 g svežih jagod
  • 80 g sladkor
  • 200 g kremni sir
  • 150 ml sladka smetana
  • 200 g mascarpone sir
  • 80 ml mleko
  • za okras: 2 jagodi, naribani

Navodila

Korak 1: Priprava jagodne marmelade
Začnemo s pripravo jagodne marmelade, ki bo torti dodala bogato sadno noto. V kozici na srednji temperaturi zmešamo 250 g sesekljanih jagod s sladkorjem. Med občasnim mešanjem kuhamo približno 10 minut, dokler se jagode ne zmehčajo in zmes rahlo zgosti. Po kuhanju marmelado odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Korak 2: Priprava cheesecake nadeva
V veliki skledi najprej stepemo kremni sir, da postane gladek in kremast. Nato počasi prilivamo sladko smetano in nadaljujemo z mešanjem. Ko se sestavine dobro povežejo, dodamo še mascarpone sir in kondenzirano mleko. Vse skupaj stepamo, dokler ne dobimo homogene in gladke mase.
Korak 3: Sestavljanje torte
Začnemo s sestavljanjem torte tako, da na dno okroglega pekača razporedimo piškote. Na rob pekača položimo razpolovljene jagode, medtem ko na sredino razporedimo polovico jagodne marmelade. Nato prelijemo s polovico pripravljenega sirnega nadeva.
Postopek ponovimo s še eno plastjo piškotov, preostalo marmelado in nadevom. Na koncu torto lepo poravnamo in jo za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se vse sestavine dobro povežejo in strdijo.
Korak 4: Okrasitev in serviranje
Pred serviranjem torto okrasimo z naribanimi jagodami, ki dodajo svežino in vizualno privlačnost.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.