fbpx

Recept: Losos v listnatem testu, sofisticirana francoska specialiteta

losos v listnatem testu
Foto: envato

Losos v listnatem testu je recept, ki vam lahko pride prav, ko se na vaša vrata narišejo prijatelji, pa tudi ob družinskih kosilih in celo večerjah.

Losos v testu, s sočnostjo špinače, bo prepričal še tako zahtevne goste. Njegova priprava je enostavna, rezultat pa deluje kot visoka francoska kulinarika.

Losos v listnatem testu

  • Obroki: 6
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • žlica masla
  • šalotka
  • stroka česna
  • 220 g sveže mlade špinače
  • 115 g kremnega sira
  • 2 žlici parmezana
  • 2 čajni žlički sveže iztisnjenega limoninega soka
  • file lososa (približno 900 g)
  • list listnatega testa
  • veliko jajce
  • čajna žlička vode
  • sol, poper

Navodila

  1. Listnato testo vzamete iz hladilnika. Če ste ga hranili v zmrzovalniku, poskrbite, da ga odmrznete. Drobnjak in česen drobno sesekljate. 2. Pečico segrejete na 220 C.
  2. V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte maslo. Dodajte šalotko z velikodušnim ščepcem soli in popra. Pražite 2 do 3 minute, da se malo zmehča, nato dodate česen in na kratko pražite, da zadiši.
  3. Dodate špinačo in mešate, dokler ne oveni. Ko oveni, vmešajte kremni sir in mešajte, dokler se ne stopi. Ko se stopi, dodate parmezan in limonin sok.
  4. Na pekač položite listnato testo. Na sredino položite špinačo, tako da bo približno enake velikosti kot file lososa. Lososa začinite s soljo in poprom ter ga položite na špinačo.
  5. Listnato testo zvijte, prepognite z vseh strani, dokler ni losos pokrit. Rahlo ga obrnite. Jajce stepemo z vodo in testo premažete po celotni površini. Testo na vrhu večkrat zarežete z nožem.
  6. Pečete 25 do 30 minut, dokler testo ne postane zlato in hrustljavo. Odstranite in pustite, da se ohladi. Losos v lostnatem testu je nared. Narežete in postrežete.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.