aerosmith koncert italija
23. jun
Kulturni izbor · glasba

Svetovna rockerska atrakcija, bostonska zasedba Aerosmith, se bo v Firencah predstavila s ‘poslovilno’ turnejo, ki so jo poimenovali Aero-vederci-Baby! 23. junija obljubljajo spektakel, ki ga ne želimo zamuditi. Ali bo to res njihova zadnja turneja, ni znano.

Ippodromo del Visarno, Firence, Italija
Firenze Rocks
od 60,00 €

Začetki štirikratnih dobitnikov grammyjev, ameriških rockerjev Aerosmith, segajo v začetek sedemdesetih, ko sta se Joe Perry in Tom Hamilton preselila v Boston in tam spoznala Joeyja Kramerja in njegovega prijatelja Stevena Tallarica (kmalu Tylerja). Skupini se je pridružil še Ray Tabano, ki pa je leto pozneje skupino zapustil. Zamenjal ga je Brad Whitford in v tej postavi Aerosmith igrajo še danes.

PREBERITE ŠE: KONCERT: GLASBENE LEGENDE THE ROLLING STONES SEPTEMBRA V AVSTRIJI

Svojo izjemno priljubljenost so dosegli že v sedemdesetih, v prvi polovici osemdesetih pa so zaradi težav z drogami in drugimi substancami skoraj klonili. Po najbolj črnem obdobju so se leta 1984 ponovno reorganizirali in začeli igrati. Eni od najbolj prodajanih glasbenih izvajalcev na svetu ter po mnenju mnogih ‘najboljši ameriški rock’n’roll band vseh časov’, so izdali 15 studijskih albumov.
Bostonska zasedba se je podpisala pod hite, kot so Dream On, Walk This Way, Back in the Saddle, Dude (Looks Like a Lady), Angel, Cryin’, Crazy, Amazing itd. V Firence prihajajo v okviru festivala Firenze Rocks, ki bo potekal med 23. in 25. junijem. Med drugim bodo nastopili še Placebo, Eddie Vedder, The Cranberries ter System of a Down.

stellarbeat music festival maribor 23. junij, 2017 StellarBeat Music Festival 2017: prvi festival elektronske glasbe v Mariboru inmusic 2017 19. junij, 2017 InMusic 2017: festival letos gosti Kings of Leon in Arcade Fire koncert radiohead 2017 monza 16. junij, 2017 Koncert: famozni Radiohead junija 2017 v Monzi (Milano) AndrÇ Rieu_Close Up 14. junij, 2017 Koncert: André Rieu, mednarodna zvezda junija 2017 prvič v Sloveniji · · · · · ·