glasba_1_bryan_adams_3
15. jul
Kulturni izbor · glasba

Zdi se, da bo naša deželica le zaživela v koncertih velikih glasbenih imen. Predpraznično vzdušje v decembru bo letos še bolj živahno, čarobno in dodobra začinjeno z rock baladami šarmantnega večno mladega rockerja Bryana Adamsa, ki bo odmeval v ljubljanskih Stožicah. Zato ne zamudite mega koncerta in sodelujte v nagradni igri za vstopnico.

Arena Stožice, Ljubljana
Eventim
45 evrov

Bryan Adams je eden tistih rockerjev, ki se pred našimi očmi nikoli ne postarajo. Ostajajo zreli, šarmantni, mladi po duši, čeprav s kakšnim sivim lasom ali gubico več. Kanadski pevec, avtor, kitarist, družbeni aktivist in fotograf je svojo glasbeno pot začel tlakovati sredi sedemdesetih let in dejstvo, da je pri svojih 14-letih delal kot pomivalec posode, da bi zaslužil za nakup kitare, dokazuje, da je strast do glasbe gojil že v rani mladosti. Toda za uspeh je treba garati.

Ameriška javnost ga je podrobneje spoznala šele leta 1983, ko je nase opozoril s svojim tretjim albumom Cuts Like a Knife, z naslednjim ploščkom Reckless, ki so ga mediji in kritiki razglasili za enega najboljših v osemdesetih, pa je prodrl v svet in si prislužil tudi nominacijo za grammyja.

Trud je bil poplačan. Adams je z užitkom pisal in ustvarjal skladbe, svoje oboževalce in poslušalce pa redno nagrajeval z dolgometražnimi izdajami. Predvsem dame je ganil z odličnim singlom (Everything I Do) I Do It For You, ki so ga kot vroče žemljice čez lužo prodali v več kot treh milijonih izvodih, glasbeniku pa je prinesla tudi nominacijo za zlati globus in oskarja, saj je skladbo napisal za film Robin Hood: Princ tatov. Singli, ki so sledili, so le še upravičili njegov rockerski sloves z edinstvenim posluhom za bolj umirjene balade.

Z nekoliko hripavim glasom še danes, po 34 letih svoje izjemno uspešne glasbene kariere, osvaja tako staro kot mlado. Na naše odre bo stopil že četrtič, tokrat v ljubljanskih Stožicah.

Nagradno vprašanje

Kje se bo odvijal koncert?

A) Križanke
B) Stožice
C) Tivoli

Nagradna igra je zaključena

Vstopnici za koncert prejme: Igor Petkovič


· · · ·