gregorian
9. feb
Kulturni izbor · glasba

Gregorian, nemško-angleška zborovska pop skupina, prihaja v Zagreb. Uveljavljen zbor, znan po svoji moderni interpretaciji srednjeveškega gregorijanskega korala, bo 9. februarja nastopil v Areni Zagreb v sklopu turneje Master of Chants – Final Chapter Tour. Poslovilna turneja slavne zasedbe Gregorian, ko jo je ustanovil glasbeni producent zasedbe Enigma, Frank Peterson, je pravi koncertni spektakel, ki ga nikakor ne smete zamuditi.

Arena Zagreb, Zagreb, Hrvaška
Star Produkcija
od 13,34 € do 39,66 €
Dogodek na Facebooku

Gregorian, nemško-angleška glasbena skupina, je gregorijansko petje, ki ga običajno prepevajo menihi, približala širši množici vseh starosti v Evropi, Južni Ameriki, Aziji, Južni Afriki, Mehiki in ZDA. Zasloveli so predvsem s priredbami svetovnih uspešnic v duhu starih gregorijanskih koralov, k spektaklu in impresivnemu nastopu pa ne spada samo ubrano petje, temveč tudi meniški kostumi in pravi šov. Njihov repertoar zajema vse od cerkvene glasbe do popa in hard rock uspešnic – od Björk do Metallice, Guns N’ Roses, U2, Abbe, Depeche Mode, Petra Gabriela, Coldplay, R.E.M. in še bi lahko naštevali. Zaradi svoje posebnosti in načina izvajanja glasbe so bili prisotni tudi pri ustvarjanju glasbe v filmih, kot so Harry Potter, Gospodar prstanov in Star Wars.

PREBERITE ŠE: Koncert: kultni danski glasbeni producent Trentemøller v Kinu Šiška

V Areno Zagreb prihajajo s poslovilno turnejo Master of Chants – Final Chapter Tour. Pripravite se na dovršen glasbeni spektakel!


13. januar, 2017 Koncert: kalifornijski punkrockerji Green Day v Bologni silvestrovanje v ambasadi gavioli 31. december, 2016 Silvestrovanje v Ambasadi Gavioli 2016 magnifico 25. december, 2016 Koncert: Magnifico z božičnim koncertom v Kurzschlussu Marissa-Nadle 18. december, 2016 Koncert: fatalka Marissa Nadler v Kinu Šiška · · · ·