elton john dunaj koncert november
24. nov
Kulturni izbor · glasba

Eden od najuspešnejših glasbenikov vseh časov sir Elton John, ki je na glasbeni sceni že kar štiri desetletja, prihaja 24. novembra 2016 na Dunaj. Njegova raznolikost, pomešana z izbranim čutom za melodiko, dinamično karizmo ter slikovitimi odrskimi showi, ga je naredila za enega od največjih zvezdnikov v rekordno kratkem času.

Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Wiener Stadthalle
Od 59,90 € do 299,90 €

Sir Elton John, angleški rock pevec, tekstopisec, skladatelj, pianist in občasni igralec, je v svoji karier prodal več kot 250 milijonov izvodov albumov, s čimer je postal eden od najuspešnejših glasbenikov vseh časov. Njegov singel Candle in the Wind 1997 je najbolje prodajani singel v zgodovini Billboardovih glasbenih lestvic. Leta 1994 so ga vključili v Rock and Roll Hall of Fame, dve leti pozneje je prejel naziv poveljnika reda britanskega imperija (CBE), še dve leti pozneje pa je za svoj prispevek h glasbi in dobrodelnega dela dobil naziv viteza. Za svojo glasbo je bil nagrajen s šestimi grammyji, štirimi nagradami brit, oskarjem, zlatim globusom in tonyjem.

PREBERITE ŠE: Koncert: Asaf Avidan v ljubljanskem Kinu Šiška

V svoji karieri je izdal 33 studijskih albumov, zadnji album Wonderful Crazy Night je izdal februarja letos. Prav tako je napovedal izid necenzurirane avtobiografije, ki jo misli javnosti predstaviti leta 2019. Glasbenik je sicer znan po uspešnicah, kot so Rocket Man, Tiny Dancer, I’m Still Standing, Nikita, Sacrifice, Your Song, Sorry Seems To Be The Hardest Word, Can You Feel the Love Tonight, Circle of Life, Beanie and the Jets in še bi lahko naštevali.
Elton John se je decembra 2005 civilno poročil s svojim partnerjem Davidom Furnishem in še naprej podpira socialno gibanje LGBT. Leta 2008 ga je revija Billboard na svojem seznamu Billboardovih 100 najboljših glasbenikov vseh časov imenovala za najuspešnejšega samostojnega moškega glasbenika vseh časov (sicer je na lestvici zasedel tretje mesto, takoj za Madonno in Beatli).


Koncert: Asaf Avidan v Kinu Šiška 23. november, 2016 Koncert: Asaf Avidan v ljubljanskem Kinu Šiška red hot chili peppers dunaj 21. november, 2016 Koncert: kalifornijski veterani Red Hot Chili Peppers na Dunaju Pixies - 2016 - Dunaj 15. november, 2016 Koncert: alternativni rockerji Pixies z novim albumom na Dunaju Jean–Michel Jarre - vrača se francoski pionir elektronske glasbe 15. november, 2016 Jean Michel Jarre – vrača se francoski pionir elektronske glasbe · · · · ·