Mando Diao_1 – srednja
5. dec
Kulturni izbor · glasba

Švedski bend Mando Diao pripravlja prvi klubski koncert pri nas. Nastopili bodo v sredo, 5. decembra 2018, v ljubljanski Cvetličarni, predstavili pa se bodo s svojim bogatim glasbenim repertoarjem – vse od največjih hitov Dance With Somebody in Gloria do aktualnih Good Times in Shake.

Cvetličarna, Ljubljana
Cvetličarna
Še ni podatka.
Dogodek na Facebooku

Mando Diao  so uradno začeli delovati kot bend leta 1999, svoj edinstven, domiseln in brezčasen glasbeni izraz, sestavljen iz garažnega rocka, popa, brit popa, soula in r’n’b-ja z močnimi vplivi glasbe iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja, pa negujejo še danes. Še pred izidom prvenca Bring ‘Em In jih je stroka in občinstvo primerjalo s kolegi The Strokes in The Hives. Že z drugim albumom Hurricane Bar so Mando Diao dosegli mednarodni uspeh, sledil je kritiško izjemno dobro sprejet album Ode to Ochrasy in album Never Seen the Light od Day. Veliki preboj je zanje prišel leta 2009 z albumom Give Me Fire!, ki vsebuje njihova največja hita Dance With Somebody in Gloria.

Sledili so albumi največjih uspešnic, B-sides in MTV Unplugged albuma, leta 2012 pa so Mando Diao izdali svoj prvi album v maternem jeziku Infrused, ki jim je prinesel švedskega grammyja in štirikratno platinasto naklado na domačem terenu. Dve leti pozneje je sledil album Ælita, ki je prinesel spremembo zvoka zasedbe – iz rocka so se na albumu obrnili v dance in elektroniko, v synth rock, kar je razdelilo njihove fane. Mando Diao so v lani izdali svoj aktualni album Good Times, s katerim se zvokovno vračajo nazaj k svojim rock in soul temeljem, še vedno pa ostajajo nekje na preseku rocka in elektronike.


KONCERT: PO ŠTIRIH LETIH SE BRYAN ADAMS VRAČA V LJUBLJANO! 22. november, 2018 KONCERT: PO ŠTIRIH LETIH SE BRYAN ADAMS VRAČA V LJUBLJANO! calvicalvi 20. november, 2018 Koncert: Šarmantna Anna Calvi se vrača v Kino Šiška Norman Cook aka Fatboy Slim 17. november, 2018 Novembra v Kurzschluss prihaja Fatboy Slim Brit Floyd Live_6 11. november, 2018 Koncert: Brit Floyd, najboljša tribute skupina Pink Floydov na svetu, se vrača v Slovenijo · · · ·