fbpx

Novi Suzuki Vitara: omembe vredna prenova

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara predstavlja enega izmed najbolj prodajanih osebnih avtomobilov s štirikolesnim pogonom na slovenskem trgu. Vitara je prvič zapeljala na ceste v letu 1988 in je bila prvi mali SUV na svetu. Njeno četrto generacijo spoznavamo od leta 2015, zdaj pa smo dobili njeno nadgradnjo, ki prinaša osvežitev in nove varnostne sisteme.

Prenovljena Suzuki Vitara je dobila nove varnostne sisteme, ima spremenjeno paleto motorjev in nekaj vizualnih sprememb. Med slednjimi velja omeniti spremenjeno prednjo masko z LED dnevnimi in LED zasenčenimi lučmi, ki poudarijo SUV DNK, ki ga Vitara že vsa ta leta nosi v sebi. Spremenjene so tudi zadnje luči, ki so tako kot prednje v LED-tehnologiji, to pa je odvisno od opreme. Na voljo imamo pisano paleto zunanjih barv, nekatere med njimi pa lahko kombiniramo z drugačno obarvano streho in si tako Vitaro naredimo še bolj ‘našo’.

Večjih sprememb je bila Suzuki Vitara deležna v notranjosti. Prvič smo pri Suzukiju priča mehki plastiki na armaturni plošči, na voljo pa imamo še novo oblazinjenje, ki obsega kombinacijo usnja in alkantare pri opremi Elegance. Sredinski naslon za roko je zdaj postal del serijske opreme vsake Vitare. Nov in posodobljen je 4,2-palčni barvni zaslon, ki se nahaja med merilnikoma obratov in hitrosti.

Suzuki Vitara
Suzuki Vitara

Prenovljena Suzuki Vitara ima na voljo nekaj novih asistenčnih sistemov. Novi so aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go, sistema za opozarjanje in preprečitev zapustitve voznega pasu, sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in sistem za nadzor mrtvega kota in prečnega prometa zadaj. S tem je Vitara še bolj varna in še bolj ‘nevarna’ konkurentom.

Suzuki Vitara
Suzuki Vitara

Vitara ima v ponudbi dva bencinska motorja, litrski BoosterJet s 112 konjskimi močmi (82 kW) in 1,4-litrski BoosterJet s 140 konjskimi močmi (103 kW). Dizelski in 1,6-litrski bencinski motor sta se poslovila in pri prenovljeni Vitari nista več na voljo. Najnovejša Suzuki Vitara, z 1.0 BoosterJet motorjem, 5-stopenjskim ročnim menjalnikom in opremo Comfort  je na voljo od 14.950 evrov dalje. Najbolje opremljena Suzuki Vitara, z 1.4 BoosterJet motorjem, štirikolesnim pogonom, 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom in opremo Elegance Top pa od 24.850 evrov dalje.

Galerija slik: Suzuki Vitara

Dodatne Informacije

Več informacij:
suzuki.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.