Mark Knopfler
29. jun
Kulturni izbor · glasba

Mark Knopfler, eden najbolj kritiško in komercialno uspešnih umetnikov vseh časov, je napovedal svetovno turnejo s svojo skupino v letu 2019. Turnejo Down The Road Wherever bo začel aprila prihodnje leto s koncertom v Barceloni, Ljubljano pa bo obiskal 29. junija 2019.

Dvorana Stožice, Ljubljana
NuCoast Concerts d.o.o.
od 35,00 €
Dogodek na Facebooku

Mark Knopfler je kot eden največjih kitaristov vseh časov prodal več kot 120 milijonov albumov tako z zasedbo Dire Straits kot na poti samostojne kariere. Mnoge njegove pesmi so postale klasike: Money For Nothing, Brothers in Arms, Sultans Of Swing, Romeo & Juliet in Walk Of Life. Izdal je osem samostojnih albumov,  glasbo pa je prispeval tudi za številne filme, kot so Lokalni junak, Princesa nevesta in Altamira. Poleg lastnih plošč je Knopfler produciral tudi albume za velikana, kot sta Bob Dylan in Randy Newman. Knopfler je leta 1999 postal OBE in leta 2012 na podelitvi britanske nagrade Ivor Novello prejel prestižno priznanje za življenjsko delo.

Knopfler, ki bo 16. novembra izdal svoj deveti samostojni studijski album Down the Road Anywhere, je imel turneje vedno kot sestavni del procesa izdaje albuma, ki se začne z nastajanjem in snemanjem pesmi v studiu, zaključi pa na turneji, na kateri v živo s skupino igrajo nove in stare pesmi. Na albumu bo 14 nepozabno elegantnih novih Knopflerjevih pesmi, ki jih navdihuje širok spekter vplivov. Tako njegovi zgodnji dnevi v Deptfordu z zasedbo Dire Straits, ko je bil nogometni navdušenec, izgubljen v čudnem mestu, ko je s koncertov štopal domov v snegu ali ko je postopal v zakotnih lokalnih gostilnah.


RAISE_VIBRATION_2018_4000x4000 27. april, 2019 Koncert: Lenny Kravitz se bo aprila 2019 ustavil v Ljubljani WEB-NenehCherry 26. februar, 2019 Koncert: glasbena ikona Neneh Cherry februarja 2019 v Kinu Šiška Final_LOW_RES_website 9. februar, 2019 Koncert: Tom Odell februarja 2019 prvič v Sloveniji gmo-current16 6. januar, 2019 Glenn Miller Orchestra: januarja v Sloveniji zvoki dobre glasbe · · · · · ·