fbpx

10 najgrozljivejših filmov vseh časov

Ste pripravljeni na filmski maraton z najgrozljivejšimi filmi vseh časov?

V nadaljevanju preverite, kateri so najgrozljivejših filmi vseh časov!

Znamenje (The Omen, 1976)


Ali je ta film res tako grozljiv? Pravzaprav je res. In tisti del s krvavimi psi je vedno ena od najbolj zastrašujočih scen. Seveda ne govorimo o nadaljevanju ali remaku, temveč o izvirniku, grozljivi kultni klasiki.

Potopljene sence (What Lies Beneath, 2000)


Ali je ta film res tako grozljiv? No, ja … zelo srhljiv, malce napet, včasih šokanten. To je vse, kar bi od grozljivke tudi pričakovali.

Zlobni mrtveci (The Evil Dead, 1981)


Ali je ta film res tako grozljiv? Predstavljajte si, da ste eden izmed petih študentov, ki se odločijo za počitnice v izolirani koči nekje v gozdu. Potem ko najdete kasete, sprostite demone in duhove, vse to pa vodi v krvavi kaos. Strašljivo? Precej!

28 dni pozneje (28 Days Later, 2002)


Ali je ta film res tako grozljiv? Nekoliko nenavadno je, da sta dva filma združena v enega, a to ni pomembno. Poskusite poiskati bolj napet in grozljiv začetek filma, kot je ta grozovit lov na začetku nadaljevanja.

Osmi potnik (Alien, 1979)


Ali je ta film res tako grozljiv? Mogoče je to najsplošnejša izbira na tem seznamu, saj o vesoljcih ne manjka filmov, ki se med seboj razlikujejo po kakovosti in vsebini. A če vzamemo prvi film o osmem potniku, potem je ta zares precej zastrašujoč in mejnik v znanstvenofantastičnem žanru. Nadaljevanje pri grozljivosti nedvomno izgubi, vse skupaj pa postane večja zmešnjava.

Poltergeist (1982)


Ali je ta film res tako grozljiv? Ali vas ta film res ni prestrašil? Niti, ko ste si ga ogledali kot mlajši? Mogoče ponovni ogled strah nekoliko razvodeni, a še vedno je dovolj strašen, da se naježimo.

Izganjalec hudiča (The Exorcist, 1973)


Ali je ta film res tako grozljiv? Mogoče se vam zdi preveč neumen, a pravzaprav ne zaostaja veliko za drugimi grozljivkami. Še vedno je namreč dovolj, da se naježite kot mačka.

Paranormalno (Paranormal Activity, 2007)


Ali je ta film res tako grozljiv? Strašljiv je vse do konca, le da nas le-ta nekoliko razočara. A preostanek filma vas nikakor ne bo pustil ravnodušnih.

Psiho (Psycho, 1960)


Ali je ta film res tako grozljiv? Morda ne danes ali pa tudi. Nekaterim se namreč zdijo stari filmi veliko bolj strašljivi kot pa novodobne grozljivke in trilerji, kjer vemo, da se vse vrti ‘le’ okoli posebnih učinkov.

Izžarevanje (The Shining, 1980)


Ali je ta film res tako grozljiv? Nedvomno gre za odličen film, ki nas ne bo pustil ravnodušnih. Prav tako mu ne manjka strašljivih, grozljivih elementov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!