Koncert: Mark Knopfler junija 2019 s turnejo tudi v Ljubljani

Zadnjič posodobljeno: :

Mark Knopfler, eden najbolj kritiško in komercialno uspešnih umetnikov vseh časov, je napovedal svetovno turnejo s svojo skupino v letu 2019. Turnejo Down The Road Wherever bo začel aprila prihodnje leto s koncertom v Barceloni, Ljubljano pa bo obiskal 29. junija 2019.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Dvorana Stožice, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 35,00 €

Mark Knopfler je kot eden največjih kitaristov vseh časov prodal več kot 120 milijonov albumov tako z zasedbo Dire Straits kot na poti samostojne kariere. Mnoge njegove pesmi so postale klasike: Money For Nothing, Brothers in Arms, Sultans Of Swing, Romeo & Juliet in Walk Of Life. Izdal je osem samostojnih albumov,  glasbo pa je prispeval tudi za številne filme, kot so Lokalni junak, Princesa nevesta in Altamira. Poleg lastnih plošč je Knopfler produciral tudi albume za velikana, kot sta Bob Dylan in Randy Newman. Knopfler je leta 1999 postal OBE in leta 2012 na podelitvi britanske nagrade Ivor Novello prejel prestižno priznanje za življenjsko delo.

Knopfler, ki bo 16. novembra izdal svoj deveti samostojni studijski album Down the Road Anywhere, je imel turneje vedno kot sestavni del procesa izdaje albuma, ki se začne z nastajanjem in snemanjem pesmi v studiu, zaključi pa na turneji, na kateri v živo s skupino igrajo nove in stare pesmi. Na albumu bo 14 nepozabno elegantnih novih Knopflerjevih pesmi, ki jih navdihuje širok spekter vplivov. Tako njegovi zgodnji dnevi v Deptfordu z zasedbo Dire Straits, ko je bil nogometni navdušenec, izgubljen v čudnem mestu, ko je s koncertov štopal domov v snegu ali ko je postopal v zakotnih lokalnih gostilnah.

Dodatne Informacije

Več informacij:
markknopfler.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Festival Indigo 2020: “Zdaj je prepozno”