1450898149
20. dec
Kulturni izbor · glasba

Il Volo veljajo za naslednike ‘treh tenorjev’ in so ena redkih italijanskih glasbenih skupin, ki je zaslovela po vsem svetu in med vsemi generacijami. Po uspešni ameriški in evropski turneji so fantje za konec letošnjega leta napovedali koncertni spektakel v Sloveniji. 20. decembra bodo nastopili v Dvorani Stožice v Ljubljani.

Dvorana Stožice, Ljubljana
Star produkcija d.o.o.
od 35,00 €
Dogodek na Facebooku

Operni pop trio Il Volo sestavljajo baritonist Gianluca Ginoble (23) in dva tenorista Piero Barone (25) in Ignazio Boschetto (23).

Skupina je nastala leta 2009, ko so kot posamezniki nastopili v glasbenem šovu Ti lascio una canzone, kjer so se na pobudo režiserja Roberta Cencija združili v Il Volo. Na mlad trio je postal pozoren glasbeni producent Tony Renis, ki jim je ponudil pogodbo s svojo ameriško založniško hišo. Od tu naprej pa so fantje začeli osvajati svet. Leta 2015 so s pesmijo Grande amore zmagali na festivalu Sanremo, z istoimensko skladbo pa so istega leta nastopili na Evroviziji v Avstriji, kjer so zasedli tretje mesto.

Zadnje dve leti so se aktivno posvetili projektu Notte Magica v spomin trem tenorjem – Domingu, Carrerasu in Pavarottiju. Pri projektu je kot izvajalec in dirigent sodeloval tudi Domingo.

O njihovem uspehu pričata tudi dve nominaciji za latinskoameriške grammyje v kategoriji za najboljšega novega izvajalca in najboljši album. Do zdaj so objavili pet albumov, kjer so sodelovali s Placidom Domingom in Erosom Ramazzottijem ter bili že na enajstih turnejah.


KONCERT: PO ŠTIRIH LETIH SE BRYAN ADAMS VRAČA V LJUBLJANO! 22. november, 2018 KONCERT: PO ŠTIRIH LETIH SE BRYAN ADAMS VRAČA V LJUBLJANO! calvicalvi 20. november, 2018 Koncert: Šarmantna Anna Calvi se vrača v Kino Šiška Brit Floyd Live_6 11. november, 2018 Koncert: Brit Floyd, najboljša tribute skupina Pink Floydov na svetu, se vrača v Slovenijo Jason-Miami-first-11 27. oktober, 2018 Koncert: Jason Derulo prihaja oktobra 2018 v Zagreb · · · · ·