Koncert: operni pop trio Il Volo s spektaklom decembra v Ljubljani

Zadnjič posodobljeno: :

Il Volo veljajo za naslednike 'treh tenorjev' in so ena redkih italijanskih glasbenih skupin, ki je zaslovela po vsem svetu in med vsemi generacijami. Po uspešni ameriški in evropski turneji so fantje za konec letošnjega leta napovedali koncertni spektakel v Sloveniji. 20. decembra bodo nastopili v Dvorani Stožice v Ljubljani.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Dvorana Stožice, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 35,00 €

Operni pop trio Il Volo sestavljajo baritonist Gianluca Ginoble (23) in dva tenorista Piero Barone (25) in Ignazio Boschetto (23).

Skupina je nastala leta 2009, ko so kot posamezniki nastopili v glasbenem šovu Ti lascio una canzone, kjer so se na pobudo režiserja Roberta Cencija združili v Il Volo. Na mlad trio je postal pozoren glasbeni producent Tony Renis, ki jim je ponudil pogodbo s svojo ameriško založniško hišo. Od tu naprej pa so fantje začeli osvajati svet. Leta 2015 so s pesmijo Grande amore zmagali na festivalu Sanremo, z istoimensko skladbo pa so istega leta nastopili na Evroviziji v Avstriji, kjer so zasedli tretje mesto.

Zadnje dve leti so se aktivno posvetili projektu Notte Magica v spomin trem tenorjem – Domingu, Carrerasu in Pavarottiju. Pri projektu je kot izvajalec in dirigent sodeloval tudi Domingo.

O njihovem uspehu pričata tudi dve nominaciji za latinskoameriške grammyje v kategoriji za najboljšega novega izvajalca in najboljši album. Do zdaj so objavili pet albumov, kjer so sodelovali s Placidom Domingom in Erosom Ramazzottijem ter bili že na enajstih turnejah.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ilvolomusic.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prižiganje prazničnih lučk v Ljubljani 2020: kdaj je prižig božičnih lučk?