patti-smith-in-concerto-a-napoli
5. dec
Kulturni izbor · glasba

Ameriška glasbena umetnica in diva punkrocka Patti Smith bo aktualno evropsko turnejo raztegnila v jesen in bo v okviru novega cikla koncertov gostovala tudi v naši soseščini, 5. decembra bo namreč nastopila v italijanskem Vidmu, v Teatru Nuovo Giovanni da Udine.

Teatro Nuovo Giovanni da Udine, Italija
Teatro Nuovo Giovanni da Udine
Od 30€ do 57€

Patti Smith je umetnica, ki je sredi sedemdesetih z albumom “Horses” postala eden izmed stebrov prebujajočega se newyorškega punk gibanja, do konca sedemdesetih pa je nanizala še nekaj uspešnih albumov, ki so jo utrdili med smetano največjih proto punk/art rock izvajalcev svojega časa. Znana je po samosvojem združevanju lirike in poetike skozi glasbo in v zadnjih desetletjih tudi po mirovniškem aktivizmu.

PREBERITE ŠE: Koncert: Morcheeba decembra v Tvornici Kulture v Zagrebu

Pred dvemi leti je izdala nov studijski album “Banga”, ki ga že vse od izdaje intenzivno predstavlja na koncertnih odrih širom sveta. Patti Smith že od lanskega leta piše tudi novo knjigo, potem ko je javnost zelo lepo sprejela njen literarni prvenec “Pač mulca” (v originalu “Just Kids”). Knjiga je izšla tudi v slovenskem prevodu in jo je moč dobiti v nekaterih bolje založenih knjigarnah.

Turneja bo nekaj posebnega, saj bodo prvič sploh na odru stali vsi trije člani Pattijeve družine: poleg nje še njena sinova Jesse Jackson, na kitari pa jih bo spremljal Pattijin dolgoletni član ekipe Tony Shanahan.

Patti Smith lahko prisluhnete 5. decembra 2014 ob 21. uri v Teatro Nuovo Giovanni da Udine. Cena vstopnice se giblje od 30 evrov pa do 57 evrov. Kupite jih lahko na koncerti.net in eventim.si.

yrGROaqEJDv1-original 5. december, 2014 Koncert: islandski GusGus vabijo na Dunaj White Stain foto 29. november, 2014 Koncert: punk rock trio White Stain v Ortu baru Andrea_Bocelli_O2_Dublin_2014_live_concert_date_confirmed_for_Friday_November_14th_buy_tickets_tenor_headline_show_with_orchestra_choir_irish_tour_announced_passione_studio_album_release_music_scene_irel 29. november, 2014 Koncert: veliki solistični koncert Andrea Bocellija v Zagrebu BH-000047 stokedprcom 29. november, 2014 Koncert: otožni kantavtor Ben Howard na Dunaju · ·