Star_Time_Playboys_014_photo_Bostjan_Tacol_Photobilly
21. apr
Kulturni izbor · glasba

The Star Time Playboys so inštrumentalni trio, ki v svoji glasbi združuje country jazz, western swing, rockabilly, surf rock in jump blues. So umotvor mladega dvaindvajsetletnega kitarista Urbana Zotla, ki mu ritmično podporo dajeta brata Grega (bobni) in Boštjan Copek (kontrabas).

Soho, Vilharjeva cesta 43, Ljubljana
Soho
3,00 €

Skupina The Star Time Playboys je nastala konec leta 2015 in se po nekaj koncertih odločila, da gre v studio in posname nekaj skladb. Prva I’m Surfish je izšla na Prešernov dan 2016. Njihov debitantski izid It’s Star Time! je luč ugledal že poleti istega leta. Prvič so ga predstavili na avstrijskem festivalu Rollin’ Dudes, kjer so si oder delili s skupinami The Lonesome Drifters (Nemčija) in Polecats (Velika Britanija).

PREBERITE ŠE: Koncert: elektronski dvojec The Chemical Brothers v italijanskem Jesolu

Sledili so še nastopi na Rockin’ Riviera Weekenderju, na hrvaškem Vintage Zagreb, kmalu za tem pa je Urban odšel v Ameriko, kjer se je srečal s svojimi idoli TK Smithom (eks Big Sandy & His Fly-Rite Trio), Juniorjem Watsonom, Kidom Ramosem in Tommyjem Harkendirderjem (The Memphis Kings) in si s svojim igranjem pridobil njihovo naklonjenost.
Koncert v Sohu bo prvi njihov ljubljanski koncert po skoraj enem letu. Na njem boste lahko poleg ‘starih’ slišali tudi nekaj novejših, še neslišanih avtorskih skladb, ki komaj čakajo, da privrejo na dan.

kurzschluss 2017 14. april, 2017 Kurzschluss 2017: v Ljubljano prihajajo Luciano, Marija Šerifović ter Miligram parovstelar3 1 7. april, 2017 Koncert: v Zagreb prihaja zvezda elektroswinga Parov Stelar 2Cellos v ljubljanski Areni Stožice obljubljata spektakel brez primere. 7. april, 2017 Koncert: 2Cellos – Ljubljana bo 2017 priča epskemu spektaklu gipsy_kings_ljubljana 1. april, 2017 Koncert: Gipsy Kings bodo aprila 2017 nastopili v Ljubljani · · · · · ·