MBFWLJ okt 2017_Ziga Intihar_13
10. maj
V zraku · dan za

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana (MBFWLJ 2018) z razširjenim programom, največjim številom modnih oblikovalcev doslej in drzno novo podobo prihaja v prestolnico 10. maja. Tokratna že šesta edicija mednarodnega tedna mode bo na Gospodarskem razstavišču predstavila kolekcije domačih in tujih gostujočih modnih oblikovalcev, temu pa se pridružuje tudi gostovanje izbranih slovenskih vinarjev, ki se bodo obiskovalcem predstavili z avtohtonimi vini.

do
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
MBFWLJ
Ni podatka.
Dogodek na Facebooku

V sklopu razširjenega programa šeste edicije tedna mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana se bo predstavilo največje število modnih oblikovalcev doslej. S tem razlogom MBFWLJ 2018  zamika datum tedna mode z napovedanega aprilskega termina na majskega (10.–12. maj) ter tako priključuje dodaten dan modnega dogajanja v prestolnici.

Uveljavljenim znamkam, kot so Akultura, Cliché, Draž, Sofia Nogard, Susnyara, Tanja Zorn, Xenia Design (HR) in IVANMAN (DE), se priključujejo še Dajana Ljubičić, Janja Videc, Milica Vukadinović (SRB), Marko Glavinić (SRB), Sonja Jocić (SRB), Nelizabeta in Matea Benedetti, slednja z inovativnim pristopom prepletanja inovacij in trajnostnega razvoja v modnem oblikovanju s kar z dvema ločenima revijama. Majska edicija pa bo poseben poudarek namenila tudi oblikovalcem mlajše generacije, kot so Sari Valenci (prejemnica MBFA 2015), Kaja Julija Hrovat (prejemnica MBFA 2016), Cilka Sadar (posebno priznanje žirije MBFA 2017) in Tjaša Zalar (prejemnica MBFA 2017), ki se s svojimi sodobnimi in svežimi pristopi v ustvarjanju šele uveljavljajo na slovenskem modnem parketu.

Globalni koncept #WeWonder

V sklopu letošnje globalne kampanje MBFW je #mbcollective k sodelovanju in soustvarjanju modne zgodbe Mercedes-Benza povabil sedem vizionarjev, ki si prizadevajo razumeti mobilnost mode. Med njimi so posamezniki iz različnih okolij, poklicev in z različnimi izkušnjami, kampanja #WeWonder pa vključuje tudi priznano pevko Solange Knowles, manekenko Slick Woods, oblikovalca Carol Lim in Humberta Leona, kuratorko in blogerko Kimberly Drew, kuratorja in modnega kritika Hansa Ulricha ter ustanovitelja uspešnega portala Hypebeast, Kevina Maja. Vse naštete združuje sodobni pogled na trenutno dogajanje v modi in aktualnih modnih trendih.


shutterstock_483777991 20. april, 2018 Festival čokolade 2018: aprila na čokolado v Radol’co lw2795_large 18. april, 2018 Kurja polt 2018: Festival žanrskega filma Drevesna opazovalnica_Ostan Pavlin 2015_foto Aleksander Ostan_02 13. april, 2018 OHS 2018: Odprte hiše Slovenije že deveto leto odpirajo vrata SOF-day2-Zlata-noc-Photo-Ziga-Intihar-258-1024x683 12. april, 2018 27. SOF 2018: Slavimo kreativnost, slavimo posel! · · · ·