DUCmedia.eu__I6A1550
24. nov
V zraku · dan za

November je v znamenju brkov, zato tisti, ki ste ravnokar prijeli za brivnik, ga pridno pospravite. Če ljubite tek in svoje zdravje, pa sploh. Poslanstvo Movember teka je ozaveščanje o zdravju moških, in sicer spodbujanje raziskav o raku, predvsem na prostati. V imenu tega združite dobrodelnost in prijetno druženje ob teku, ki bosta naredili boljši jutri za moške s celega sveta. Živeli brki.

Različna prizorišča po mestu.
Pulz šport
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

Poslanstvo gibanja Movember (razširjenega po celem svetu) je ozaveščanje o zdravju moških, konkretno pa spodbujanje raziskav o raku na prostati in drugih rakih, ki ogrožajo moške. Razpoznavni zaščitni znak gibanja so brki, ki naj bi si jih moški pustili rasti v novembru. V skladu s poslanstvom gibanja vsako leto se v Ljubljani odvije dobrodelni Movember tek, katerega namen ni tekmovanje, ampak promocija gibanja Movember  in spodbujanje zdravega načina življenja.

Lansko leto smo pod streho pospravili šesti Pulz športov Movember tek, na katerem so se udeleženci, sodeč po fotografijah in videih, imeli odlično. Letos vstopamo v sedmo leto, ko bodo vsi ljubitelji teka in tisti, ki jim je mar za zdravje moški, z brki ovili Ljubljano. Tekli bodo po že uveljavljeni trasi Prešernov trg–Tivoli–Ljubljanski grad–Prešernov trg. Ob kateri uri se bo teklo, pa izvemo kmalu.


Banksy: ‘razstava’ satiričnih umetnin anonimnega grafitarja v Milanu. 21. november, 2018 Banksy: ‘razstava’ satiričnih umetnin anonimnega grafitarja v Milanu 34. Slovenski knjižni sejem 2018: Cankarjevo leto 20. november, 2018 34. Slovenski knjižni sejem 2018: Cankarjevo leto 21. Slovenski festival vin: v popolnoma spremenjeni podobi 15. november, 2018 21. Slovenski festival vin: v popolnoma spremenjeni podobi Poleg okusne hrane in pijače boste lahko uživalitudi v zanimivih prireditvah. 10. november, 2018 Martinovanje v Ljubljani 2018 · · · · ·