Pivo in Cvetje 2016
14. jul
V zraku · dan za

52. festival Pivo in cvetje znova prinaša pestro glasbeno dogajanje za vse generacije in vse glasbene okuse. Festivalska atmosfera s 4 dnevi zabave, 5 glasbenimi odri, več kot 60 odrskimi nastopi in skupno 90 dogodki bo trajala od četrtka, 14., do nedelje, 17. julija 2016, na tradicionalnih in že dodobra uveljavljenih lokacijah v Laškem.

do
Laško
Pivovarna Laško
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

Pivovarna Laško, organizator in glavni pokrovitelj festivala Pivo in cvetje, ki bo letos potekal od 14. do 17.  julija, ima po lanskem v vseh pogledih rekordnem letu za letošnjo izdajo festivalskega dogajanja še večje ambicije.

Ob res bogatem glasbenem programu, vrsti aktivnosti, etnografskih in hortikulturnih zanimivostih, športu ter zabavi bo letos za goste kar nekaj spodbudnih sprememb. Organizatorji želijo v sodelovanju s ponudniki v čim večji meri oblikovati kulinarično ponudbo, ki naj bi bila v skladu z značilnostmi tipične slovenske kuhinje. Najboljša ponudba bo nadgrajena. Gostom bo ponujen bogat nabor tradicionalnih in unikatnih vrst piva, za letošnji festivalski vrček pa bomo morali odšteli 2 evra.

Letošnji glasbeni program ponuja mednarodno dimenzijo s prepoznavnimi tujimi imeni, umerjen pa je tudi v gradnjo prepoznavnosti slovenske glasbene identitete skozi vse glasbene zvrsti.

PREBERITE ŠE: Vino Ljubljana 2016 – 58. mednarodno ocenjevanje vin

Dogajanje na odrih bodo odprli in zaključili domači izvajalci. Program na velikem odru Zlatorog bodo odprli člani skupine Tabu. V uvodnem dnevu bodo nastopili še Voodoo Vegas iz Velike Britanije, Siddharta, Mi2 in eden največjih ameriških kitaristov vseh časov Joe Satriani, ki bo prav v Laškem praznoval svoj šestdeseti rojstni dan. V petek bodo obiskovalce razveseljevali Jinx, Happy Ol`McWeasel, švedska skupina Mando Diao, ki jo poznamo predvsem po svetovnem hitu Dance with Somebody, in Big Foot Mama. Za soboto organizatorji obljubljajo Leteče potepuhe, štiričlansko skupino Jay Wud in pred dvema letoma prav v Laškem ponovno združene Šank Rock.

Na odru Jubilejnik, ki je namenjen narodno-zabavni in popularni glasbi, bodo v četrtek nastopili Gadi in Jan Plestenjak. v petek sledijo Igor in Zlati zvoki ter legendarni Fantje s Praprotna, ManuElla in Gibonni. V soboto ne gre zamuditi odrske predstave Back to Black, ki ohranja spomin na Amy Winehouse, tej pa bosta sledila še ansambel Franca Miheliča in Manca Špik.

Oder Club na občinskem dvorišču glasbenim ljubiteljem ponuja vpogled v svetovne in domače glasbene posebnosti. V četrtek ne smete zamuditi Pliš 5 z Juretom Zrnecem, vroče zabave z zasedbo Leni Kravac ter brazilske skupine Emersound. V petek bodo dogajanje odprli Patetico, sledila bo kolumbijska zasedba Skampida, pa Balkan Boys ter makedonski kitarski virtuoz Vlatko Stefanovski s svojim triom. V soboto boste prisluhnili eni najprijetnejših novitet v slovenskem glasbenem prostoru – skupini Jardier, mednarodni zasedbi Las Cuerdas, vedno zabavnim Orlekom in brazilski glasbeni atrakciji Pequena Morte.

Na odru Malt bodo kraljevali DJ-i. V četrtek bo tako nastopil Jack Eye Jones iz Londona, za petek organizatorji napovedujejo francoski DJ-dvojec Lumberjack, v soboto pa bo nastopil že znani Monom. V Kulturnem centru Laško bomo v četrtek slišali dunajski tolkalni ansambel Louie`s Cage Percussion, v petek bo tradicionalna predstava muzikala Broadway I Love, v soboto pa sledita nastopa zasedb Trium in Oktet9.

Posebno doživetje festivala ostaja sobotni ognjemet ob 22. uri in spremljajoči avdio-vizualni spektakel ob Savinji, ki velja za vrhunec dogajanja.

Leni KravacOdpri galerijo
Carlos Santana 13. julij, 2016 Koncert: Santana v italijanskem Čedadu 12. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina 12. julij, 2016 Festival: Grossmannov festival fantastičnega filma in vina 2016 17. Kreativni tabor Sajeta 2016 - pribežališče kreativnosti in drugačnosti 11. julij, 2016 17. Kreativni tabor Sajeta 2016 – kreativen in drugačen 7. julij, 2016 Film pod zvezdami 2016: filmski večeri za grajskim obzidjem · ·