unnamed (7)1
27. dec
Kulturni izbor · glasba

Maribor se vrača na elektronski glasbeni zemljevid z največjim tovrstnim dogodkom letošnje zime: enonočni festival Winter Temptation 2014 bo prvič v Sloveniji gostil vročega ibiškega novnica Unerija, ki se bo v srcu štajerske prestolnice pomeril s francoskim tehno pionirjem Technasiom.

do
Trg Leona Štuklja, Maribor
Nazabavi.si
9,90€
Dogodek na Facebooku

Uner, najbolj vroči novi španski didžej zadnjih let, se je na sceno prebil kot Solomunov varovanec, lani osvojil DJ Award za novinca leta, med zvezde pa se je izstrelil kot rezident razvpitih zabav Ants v Ushuaii. Za njegovo glasbo se pulijo Cocoon, Cadenza, Visionquest, Cecille in Diynamic, ki je letos izdal tudi odlično sprejet album ‘432’, na katerem je predstavil svojo mešanico tehna, housa, melodike in vokalnih harmonij. Izjemen tehnik, ki miksanje glasbe s štirih gramofonov dopolnjuje s kupom efektov slovi predvsem kot mojster ustvarjanja energije na plesišču.

PREBERITE ŠE: Koncert: Lisa Millett konec meseca na Kurzschlussu

Techansia se je v našo rejversko antologijo vpisala že v času razcveta open air festivalov. Duet, se je vmes reinkarniral v solo projekt Carlesa Sieglinga – diplomanta kinematografije, ki obvlada kup jezikov in je odrasel v srednjeveškem dvorcu – ter ostal v špici svetovne elektronske avantgarde. Tehnasia je član Lucianove Cadenze, ikona ibiških klubov Space, Privillege in Ushuaia, s četrtstoletno zgodovino in vrhunskimi live nastopi pa še vedno prototip tega, kar bi moral biti vsak tehnično vrhunski in glasbeno raznolik elektronski projekt usmerjen v razgibavanje plesišča.

Za piko na i bodo 27. novembra osrednji mariborski Trg Leona Štuklja razgibali še ljubljenca domačega občinstva, Mike Vale in Alex Ranerro ter graški didžej Marx P., ki po zvoku ne zaostajajo za osrednjima gostoma, slovijo pa kot vsestranski artisti, ki navdušujejo tako z avtorsko glasbo kot energičnimi DJ-seti.
Prizorišče bo pokrito, tako da zameti in poledica odpadejo!

1 26. december, 2014 Koncert: Rade Šerbedžija in Zapadni kolodvor decembra v Cankarjevem domu letak_ambasada_1 19. december, 2014 Koncert: DJ Umek na Kurzschlussu cover 19. december, 2014 Koncert: Mad Professor za ljubitelje duba v Gali Hali cover 17. december, 2014 Koncert: Lenny Kravitz na Dunaju · ·