Dokumentarni film Rotten: kako nas zastrupljajo s hrano?

Zadnjič posodobljeno: :

Netflix se je odločil, da nam v šestih delih serije Rotten pokaže, kaj jemo in kako nas zastrupljajo s hrano.

“Naša telesa zavračajo hrano, ki jo jemo. Niti strokovnjaki ne vedo, kaj se dogaja,” lahko slišimo v napovedniku za dokumentarec.
Serija Rotten obravnava hrano kot ‘popoln zločin’: spusti se v podzemlje proizvodnje hrane in odkrivanje korupcije, razsežnosti problematike odpadne hrane in neposredne nevarnosti za naše vsakdanje prehranjevalne navade.
“V svetu, v katerem se velike prehranske dobavne verige vedno bolj prepletajo in utrjujejo, se ta serija začne na vašem krožniku in sledi denarju do šokantnih posledic – zavestno ali nezavedno izzvane regulative, inovacije in čisti pohlep,” se nadaljuje napovedniku za dokumentarec, ki si ga bomo lahko na Netflixu ogledali od 5. januarja dalje.

Lokalna proizvodnja in kmetije izginjajo.
Lokalna proizvodnja in kmetije izginjajo.

Za serijo stoji ekipa Zero Point Zero, produkcijska hiša, ki je med drugim avtorica kulinaričnih TV uspešnic, kot so The Mind of a Chef, Parts Unknown Anthonyja Bourdaina in nove Bourdainove dokumentarne serije Wasted.
Rotten obravnava korupcijo v živilski industriji, vsaka epizoda pa je namenjena posebni surovini ali industrijski panogi. To vključuje tudi ‘globalno poslovanje z medom’ in najbolj razvpito afero s hrano Honeygo, ko sta dva največja ameriška proizvajalca nezakonito uvozila kitajski med, poln antibiotikov in dodatkov, in ga prodajala kot vrhunski ekološki ameriški med.
Avtorji serije opozarjajo, da smo mi, milijoni nepoučenih potrošnikov, glavni pobudniki in sostorilci v tem umazanem poslu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Oskarji 2021: vse, kar morate vedeti o letošnji podelitvi oskarjev