Dubaj: nenavadni prizori, na katere boste naleteli zgolj v Dubaju

Nenavadni prizori v Dubaju

Dubaj se razvija s svetlobno hitrostjo. Iz ribiškega naselja je dvajsetih letih zrasel v velemesto in velja za najhitreje rastoče mesto na svetu ter mesto presežkov. Predpona 'naj' je v glavnem mestu Združenih arabskih emiratov osnovno merilo. Tam policisti vozijo Lamborghinije, tam smučajo pod streho, nakupujejo v največjem nakupovalnem središču na svetu, dopustujejo na največjem umetno zgrajenem otoku na svetu, se vozijo na najdaljši metro liniji brez voznika ipd. Tam smo priča prizorom, na katere boste naleteli zgolj v Dubaju in nikjer drugje na svetu!

Dubaj se je v ekspresnem času iz puščave razvil v velemesto, ki pa še naprej raste; ne iz leta v leto, ampak iz meseca v mesec in se pri tem ne misli ustaviti. Zgovoren je podatek, da kar četrtina vseh žerjavov na svetu ta trenutek stoji prav v Dubaju, mestu, ki nikoli ne spi.

PREBERITE ŠE: Pravljične vasice, ki jih lahko obiščemo

Samo v Dubaju...
Samo v Dubaju…

Dubaj želi namreč postati še boljši, še višji, še prestižnejši, še bogatejši, še večji … Zato v mestu, kjer tehnološka in arhitekturna čudesa rastejo kot gobe po dežju in se zdi, da denar raste na drevesu, naletite na prizore, ki so lastne le njemu. In kar je za Dubaj norma, preostali svet vrže na rit! Tam je namreč moč videti prizore, ki jih ne boste videli nikjer drugje na svetu!

Prizori, na katere boste naleteli zgolj v Dubaju:

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vila Izabela: slovenska luksuzna vila v osrčju Prlekije