Recept: domači sladoled s pivom – sladoled z okusom piva

Recept za pivo s sladoledom.

Rum, vino, konjak. To so alkoholne pijače, ki bi jih pričakovali v sladoledu. Toda pivo? Da, in to temno! Po možnosti Guinness! Predstavljamo vam recept za domači sladoled s pivom, ki ga boste kljub začetnim pomislekom vzljubili, ko boste sladoled z okusom piva enkrat pokusili.

Verjetno ste dvakrat pogledali, kot ste prebrali, da je tokratni recept za domači sladoled s pivom. A proti vsem pričakovanjem je sladoled z okusom piva zelo okusen. Ima specifičen okus, a je daleč od tega, da bi bil dober samo za po tleh, kot radi rečemo.

PREBERITE ŠE: Recept: pečene breskve na žaru s sladoledom – sladica, da dol padeš!

Ste za nekaj novega? Kaj pravite na sladoled z okusom piva?
Ste za nekaj novega? Kaj pravite na sladoled z okusom piva?

V nadaljevanju vam predstavljamo recept za domači sladoled s pivom, ki ga morate preizkusiti. Vemo, da ste na moč radovedni! Kdo ve, morda pa boste med evropskim nogometnim prvenstvom pivo tudi lizali in ne le srkali!

Recept za domači sladoled s pivom:

Sestavine za domači sladoled s pivom:

  • 205 g mlečne čokolade
  • 180 ml piva Guinness (lahko izberete tudi drugo temno pivo)
  • 250 ml mleka
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 100 gramov sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • ščepec soli

Postopek priprave domačega sladoleda s pivom:
Mlečno čokolado zdrobimo na drobne kose in stresemo v ponev. V ločeni ponvi na srednjem ognju segrejemo mleko, ki smo mu primešali sladkor in sol. Ločeno razžvrkljamo rumenjake in jih prilijemo mešanici z mlekom. Na zmernem ognju mešamo nežno in počasi. To počnemo toliko časa, da se masa zgosti. Nato jo skozi cedilo prelijemo v ponev s čokolado. Segrevamo in mešamo toliko časa, da se čokolada povsem stopi. Ko je zmes gladka, dodamo smetano, pivo in vaniljev izvleček. Pustimo, da se nekoliko shladi na sobni temperaturi, nato ponev prestavimo v hladilnik. Ohlajeni sladoled razporedimo v želeno posodo in za konec prestavimo v zamrzovalnik. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: hladna poletna juha iz avokada in kumar