Ducati Superleggera V4: najnaprednejši Ducati, ki mu ni para

Ducati Superleggera V4

Navdušence nad motornimi kolesi je razveselila novica, da je naposled le prišla zamenjava za Ducatijevo motorno kolo Panigale V4. Novi Ducati Superleggera V4 je takšen, kot obljublja njegovo ime: izjemno lahek in športen, poleg tega pa poln ogljika.

Ducati Superleggera V4 je prvo motorno kolo na svetu, ki se lahko pohvali z okvirjem in deli zadnjega vzmetenja, ki so narejeni iz ogljikovih vlaken. Takšno tehnologijo pa lahko najdemo nikjer drugje kot v Ducatijevem tekmovalnem oddelku MotoGP.

V4 (4-valjni) motor je spet najmočnejši, ki je kdaj prišel iz Ducatijeve tovarne, in ponuja največ svoje moči pri 15.500 obratih v minuti. Če ga opremimo s tako imenovanim “tekmovalnim kompletom”, bomo imeli na voljo kar 234 konjskih moči, motorno kolo pa bo tehtalo zgolj 152,2 kilograma. V primerjavi s predhodnikom je novinec za skoraj 16 kilogramov lažji, za kar je zaslužno vzmetenje, narejeno iz titana in ogljikovih vlaken. Superleggera V4 ponuja elektronsko nastavljive vozne profile in je v tem trenutku najnaprednejše motorno kolo, ki je kdaj nosilo Ducatijev emblem. Na voljo bo zgolj 500 primerkov, cena za posameznega pa bo nedvomno visoka.

Galerija: Ducati Superleggera V4

Dodatne Informacije

Več informacij:
ducati.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
eBussy: električno modularno vozilo, ki se lahko spremeni v vsaj 10 različnih vozil