E-skiro Kia: električni skiro z dosegom 20 km

Električni skiro Kia
Zadnjič posodobljeno: :

Električni skiro Kia temelji na konceptu, ki so ga predstavili na sejmu CES 2017. Novi model je dobil pogon na zadnje kolo, zmogljivo litijsko baterijo ter stilske prednje in zadnje luči. 


E-skiro Kia je zložljiv, lahek in povsem električen. Litijska baterija (10,5 Ah) omogoča doseganje največje hitrosti 20 kilometrov na uro in z enim polnjenjem zadostuje za 20 kilometrov prevožene razdalje. Sprememba pogona s prednjega na zadnje kolo je ključna pri izboljšanju varnosti in stabilnosti, saj težo premakne nazaj. Poleg tega so inženirji dodali vzmetenje na prednje kolo, da so zagotovili bolj uglajejo vožnjo tudi na trših podlagah.

Odlikuje ga tudi pametno oblikovanje, saj zaradi tristopenjskega zlaganja omogoča manjšo težo – le 7,7 kg. Uporabnost skiroja povečuje digitalni zaslon, ki prikazuje stanje baterije in hitrost; za vožnjo ponoči pa sta na skiroju nameščeni prednji in zadnji stilsko oblikovani LED luči.

Elektirčni skiro Kia odlikuje tudi pametno oblikovanje, zaradi česar je lažji.
Elektirčni skiro Kia odlikuje tudi pametno oblikovanje, zaradi česar je lažji.

Avtomobilska skupina Kia, ki je 5. največja na svetu, namerava v prihodnje svojim kupcem z integracijo skiroja v svoja vozila omogočiti mobilnost “prvega in zadnjega kilometra” (angl. first- and last-mile; ta pomeni začetek in konec poti, ko se potnik odpravi ali pripelje do končnega cilja). Če je skiro nameščen v vozilu, se samodejno polni z uporabo elektrike med vožnjo, kar zagotavlja nemoten zaključek potovanja. V iskanju nadaljnjega razvojnega potenciala nameravajo razvojniki v skiro vgraditi regenerativni zavorni sistem, ki bo njegov doseg povečal za 7 %.

Galerija: električni skiro Kia

Dodatne Informacije

Več informacij:
kia.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Porsche 911 Turbo: legenda, ki že 45 let postavlja standarde