fbpx

Ekološki dizajn v vsej svoji veličini: jakni Labo Mono in Baumm

Med potrošniki trenutno vlada zanimanje predvsem za poletna oblačila, a zakaj si ne bi že pred koncem sezone zagotovili še jakne, ki vas bo zaščitila pred neprijetnim vremenom, obenem pa bi z nakupom pozitivno vplivali na okolje?

Kaj imata skupnega jakni Labo Mono in Baumm? Obe predstavljata šolski primer ponovne uporabe materialov, pri čemer je prva izdelana iz plastenk, druga pa kar iz padala. Ni kaj – ekološki dizajn res ne pozna meja!

Labo Mono

Oče jakne Labo Mono je francoski oblikovalec Ali Namdari, ki mu je uspelo ustvariti vsestransko oblačilo z zanimivim konceptom, primerno za vsakdanjo rabo. Urbana jakna, ki zagotavlja zaščito pred vodo, hkrati pa odlično diha, je izdelana iz 30 recikliranih plastičnih steklenic.

Namenjena je zlasti aktivnim ljudem, ki živijo v deževnih krajih, na voljo pa bo v šestih barvnih različicah – poleg zelene, modre in oranžne še v treh dinamičnih vzorcih. Uporabnikom ponuja celo vrsto uporabnih funkcij, ki jim bodo med vsakodnevnimi migracijami prišle še kako prav. Še posebej priročna je kapuca, ki sledi gibanju glave.

Galerija: Labo Mono

Baumm

Zgodba glede blagovne znamke Baumm se je začela v Buenos Airesu, kjer sta se za sodelovanje odločila Rodrigo Chapero in Lucas Desimone. Estetiko in vzdržljivost jima je uspelo združiti s pomočjo zastarelih padal, iz katerih izdelujeta funkcionalne nahrbtnike in moderne jakne.

Vsi izdelki, ki izstopajo z barvitim dizajnom, so ročno izdelani v Argentini. Vetrovke so peresno lahke, vključujejo pa tudi tri zunanje žepe z zadrgo.

Galerija: Baumm

Dodatne Informacije

Več informacij:
labomono.com
tienda.baumm.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!