fbpx

Električno kolo Gogoro Eeyo 1: superšportnik med kolesi

Tajvansko podjetje Gogoro, najbolj znano po svojih barvitih električnih skuterjih, je pripravljeno, da v svojo floto doda novo vozilo, in sicer električno kolo, ki sliši na ime Eeyo 1.

Električno kolo Eeyo 1 je narejeno ima okvir iz karbonskih vlaken, poganja pa ga Eeyo Smartwheel. Gre za zadnje kolo, ki v pesti skriva motor, baterijo, senzorje in pametno povezljivost. S sistemom Intelligent Power Assist in najsodobnejšim senzorjem za navor zazna moč, ki jo kolesar usmerja na pedala, ter takoj zagotovi povečan nadzor, moč in hitrost, da vožnja postane bolj uravnotežena in naravna. Ne samo, da s tem ohranja energijo kolesarja in nekako preprečuje, da bi se ta preveč spotil, ampak tudi zagotavlja dovolj moči, da ga pripelje tja, kamor želi in nazaj, pri tem pa mu bo še vedno ostalo nekaj energije. Smartwheel prav tako vljučuje ključavnico, ki deluje na bližino, tako da se kolo zaklene, ko lastnik odkoraka stran.

Električno kolo Gogoro Eeyo 1
Električno kolo Gogoro Eeyo 1

Motor bo kolo pognal do 25 km/h, na voljo pa sta dva načina vožnje, Sport in Eco. Pri prvem boste z enim polnjenjem prevozili 64 kilometrov, pri drugem pa 88 kilometrov. Baterija je sicer v primerjavi z drugimi električnimi kolesi nekoliko majhna, saj ima le 123Wh, a pri Gogoru trdijo, da to ne bi smela biti težava. Kolo naj bi tako porabilo 3Wh na minuto, zato je doseg, ki ga navajajo, povsem mogoč, kljub temu, da zveni dokaj ekstremno.

Električno kolo Gogoro Eeyo 1
Električno kolo Gogoro Eeyo 1

Eeyo bo s svojimi 11,9 kilogrami popoln sopotnik za mestno vožnjo! Na voljo bo v nebeško modri, jastog oranžni in topli beli barvi, zanj pa bo treba odšteti okoli 3.500 evrov. Zraven kolesa Eeyo 1 je na voljo šerazličica Eeyo 1s, ki ima iz karbonskih vlaken še platišča, sedežni drog in krmilo. To, barvne možnosti in pa cena (1s bo stal okoli 4.200 evrov), so edine razlike med obema kolesoma. Za katerega se boste odločili?

Galerija: električno kolo Gogoro Eeyo 1

Dodatne Informacije

Več informacij:
eeyo.bike

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!