En poljub na čelo je boljši od tisoč poljubov na ustnice – brez poželenja in poln spoštovanja

Poljub je med najmočnejšimi in najbolj čustvenimi gestami, ki jih lahko naredimo za svoje partnerje.

Pravijo, da dejanja govorijo več kot besede – to še posebej velja, če gre za poljub. Je namreč starodavno znamenje romantike, ljubezni, strasti, želje.

Mnogo ljudi se ne zaveda, kako se lahko spremeni kontekst poljuba glede na to, kam je podan. Poljub na lice pomeni eno, poljub na ustnice pa nekaj povsem drugega. Ampak poljub na čelo …

Nekaj je v poljubu na čelo, zaradi česar izstopa med vsemi ostalimi. Ima povsem drugačen pomen, kakor poljub na ustnice. Medtem ko so poljubi na ustnice povezani s poželenjem, so poljubi na čelo nekaj veliko bolj intimnega, veliko bolj smiselnega in veliko bolj učinkovitega za izgradnjo čustvene povezave z nekom.

Poljub na čelo je vreden tisoč poljubov na ustnicah. Pravi “Ljubim te zaradi tebe, ne samo zaradi tvojega telesa” in “Skrbim za tvojo srečo”. Pove, da vas resnično zanima dobro počutje osebe, ki ste ji ta poljub namenili, ker vam je mar za njih.

Poljub na čelo je kot skodelica vroče čokolade in odeja. Je čustveni ekvivalent tople kopeli in večera pred kaminom. To je zdrava, ljubeča gesta, ki ne pomeni, da želite kaj drugega, kakor le pokazati, da vam je mar.

Poljub na čelo je vreden tisoč poljubov na ustnicah.

Gre za tako vsestransko uporabno gesto, ki jo je mogoče uporabiti v številnih scenarijih. Ko se vaš partner počuti slabo ali pod stresom, ga poljub na čelo vrne nazaj v resničnost, nazaj v sedanji trenutek tukaj in zdaj. Do razumevanja, da je edino, kar je zares pomembno, vidva. Pomaga mu spoznati, da imata vse, kar potrebujeta, da se lahko borita v kateri koli bitki, in da bosta krila drug drugemu hrbet, v dobrem in slabem.

Ko ste ponosni nanje, ko ste jih pogrešali, ko vas skrbi zanje, ko si oddahnete, da so na varnem – poljub na čelo govori veliko glasneje in veliko več kakor besede.

To je poljub za njihovo dušo. Zato so ti poljubi tako močni. Zato se jih spominjamo, medtem, ko se drugi poljubi kopičijo in izgubljajo v toku časa.

Zato je en poljub na čelo boljši od tisoč poljubov na ustnice – brez poželenja in poln spoštovanja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
8 opomnikov, da ni nič narobe, če niste vedno razpoloženi za spolnost