fbpx

Kako naredimo okusen domač sladoled iz le dveh sestavin?

Do domačega sladoleda z le dvema sestavinama.

Sonce, morje, vročina in dopust. Med stvari, ki so neločljivo povezane s poletjem lahko dodamo tudi sladoled. In čeprav večinoma kupujete že narejene, pa se bo to verjetno spremenilo, ko boste spoznali, da lahko okusen sladoled, ki bo zlahka konkuriral banjicam in kepicam, pripravite iz le dveh sestavin, brez aparata za sladoled in brez kuharskega znanja. Svoj recept in demonstracijo je z nami delila irska profesionalna kuharica Gemma Stafford.

Ste vedeli, da lahko naredite okusen domač sladoled iz le dveh sestavin? Za sladoledno osnovo potrebujete zgolj smetano za stepanje in kondenzirano oziroma zgoščeno mleko. Oboje skupaj čvrsto stepete s stepalnikom, da dobite gladko in penasto teksturo, potem pa po želji le še dodate svoj najljubši okus, kjer lahko domišljiji pustite prosto pot in se igrate s coberturas (npr. s karamelo ali vaniljo), s sezonskim frutas, oreščki, kokosom, piškoti, čokolado, likerjem, itd. Če želite sladoled intenzivnih barv uporabite Colorante alimenticio.

LEE MAS: Receta: panna cotta de saúco

Čas je za domači sladoled.
Čas je za domači sladoled.

Če nam ne verjamete na besedo, da je tako enostavno, si poglejte posnetek Gemme Stafford, ki preprost recept za domačo pripravo te najstarejše in najbolj priljubljene sladice na svetu uporabi v praksi. Garantirano se po preizkusu ne boste več zatekali k banjicam iz zamrzovalnih skrinj v trgovinah, saj se ta sladoled ne more primerjati s sladoledom, ki ga boste naredili sami.

Más información

Más sobre el autor:
youtube.com

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.