fbpx

Ledinek

dobre pol ure hoje do jote in riČeta šmarna gora je za ljubljančane kraj popoldanskega ali nedeljskega izleta, lahko rečemo skoraj zapovedana točka, ki jo morate obiskati vsaj enkrat v življenju. nekateri so na ta hrib še posebej navezani, saj si hitro hojo na 669 metrov visok vrh privoščijo vsak dan. ...

Información básica
Dirección
Ledinek
Šmarna gora 4
liubliana
Conexión
Calendario
od torka do nedelje od 7. ure do mraka, ob ponedeljkih zaprto
Contacto
(01) 511 65 55

DOBRE POL URE HOJE DO JOTE IN RIČETA

Šmarna gora je za Ljubljančane kraj popoldanskega ali nedeljskega izleta, lahko rečemo skoraj zapovedana točka, ki jo morate obiskati vsaj enkrat v življenju. Nekateri so na ta hrib še posebej navezani, saj si hitro hojo na 669 metrov visok vrh privoščijo vsak dan. Na Šmarno goro pridete po mnogih poteh, najbolj enostavno pa je, če v Tacnu prečkate most čez Savo in parkirate na velikem urejenem parkirišču čez cesto. Pojdite mimo gostilne Grad in potem samo še navzgor. Do vrha je dobre pol ure hoje, bolj počasni in otroci pa jo zmorejo v eni uri. Na vrhu boste poplačani s prečudovitim razgledom na Ljubljano, Kamniške Alpe, ob lepem vremenu se vidi celo Triglav … Ker takšen sprehod človeka utrudi, si lahko prav na vrhu privoščimo daljši postanek v Gostilni Ledinek. Poskusiti velja njihovo legendarno kislo mleko, ki ga ponujajo v majhnih skledicah, vendar leto tekne v bolj vročih dneh. Po zimskem vzponu se najbolj priležeta ričet ali jota, ki mesojedcem prijata še s priloženim kosom klobase ali šinka. Ponujajo tudi govejo in golaževo juho, pa kislo zelje z ajdovimi žganci in krvavice, a v prihajajoči zimi bodo gotovo kuhali največ jote in ričeta. Če ni premrzlo, lahko sedite za eno od miz zunaj gostilne, in medtem ko grejete želodec s toplo juho, uživate v razgledu na mesto pod Šmarno goro.

Anterior
La Cantina

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.