La temporada de calabaza de otoño está abierta. Se acerca Halloween, lo que significa que pronto estaremos tallando calabazas. Pero para que su carne no se desperdicie, hemos recopilado un montón de recetas con calabazas, con las que le darás un buen uso. Estas son las mejores recetas de calabaza.
Calabazas niso dobre le za okras. Jesenske buče so v kulinariki izjemno uporabne, čeprav je to res raznovrstno živilo premalo cenjeno. Iz njih lahko pripravimo krepka kosila ali dobrote. Poizkusite te okusne recepte iz buč in vaš odnos do njih se bo hitro spremenil.
Najboljši recepti z bučami:
LEE MAS: Las mejores recetas con uvas
Recept: domača bučna pita
Sestavine za domačo bučno pito:
Testo za bučno pito:
- 10 dag de mantequilla
- 15 dag moke
- 1 cucharada de azúcar
- sal
Nadev za bučno pito:
- 60 dag buče
- 3 huevos
- 1 dl smetane
- 15 dag rjavega sladkorja
- 1/4 žličke mletega muškatnega oreščka
- 1/2 cucharadita de canela
- 1/4 žličke ingverja
- 1/4 žličke mletih klinčkov
- sal
Postopek priprave domače bučne pite:
Maslo zgnetemo z moko, ščepcema soli in sladkorjem. Prilijemo dve žlici mrzle vode in gnetemo naprej, da dobimo gladko testo. Oblikujemo ga v kroglo, zavijemo v folijo in za najmanj 30 minut postavimo v hladilnik. Buče očistimo (tudi koščice) in narežemo na kocke ter stresemo v vrelo vodo. Kuhamo toliko časa, da se buča zmehča. Odcedimo in pretlačimo z vilicami. Preden testo razvaljamo po pekaču, tega namažemo z maslom. Pokrijemo s peki papirjem in po njem potresemo suh fižolom. Prestavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo 10 minut. Ta čas umešamo jajca, sladkor in ščepec soli. Dodamo bučo, smetano in vse ostalo ter mešamo, da nastane homogena zmes. S testa odstranimo fižol in peki papir ter na testo zlijemo nadev. Pečemo še približno 45 minut. Pa dober tek! P. S. pito postrezite s stepeno smetano.
Recept: kremna juha iz hokaido buče
Sestavine za kremo juho iz hokaido buče:
- 1 skodelica domače hokaido buče (narezane na koščke)
- 1 manjša sesekljana čebula
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 3 dcl de agua
- 1 krompir (narezan na koščke)
- 1 cubito de sopa de verduras
- una pizca de chile en polvo
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
- perejil fresco
- domače bučno olje (po želji, za okras)
- smetana (po želji)
Proceso de preparación kremne juhe iz hokaido buče:
Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljana čebulo in česen. Dodamo na kocke narezano hokaido bučo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo narezan krompir in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko, muškatni orešček in čili v prahu ter vse skupaj kuhamo 15 minut. Juho dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji dodamo smetano za kuhanje. Pripravljeno juho postrežemo z vejicami svežega peteršilja ter kapljicami domačega bučnega olja.
Recept: pire iz hokaido buče
Sestavine za pire iz hokaido buče:
- 600 g domače hokaido buče (narezane na koščke)
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- 2 čajni žlički kokosovega masla
- ½ čajne žličke naribane limonine lupine
- 2 cucharadas de queso parmesano
- sal
- pimienta
- smetana (po želji)
Postopek priprave pireja iz hokaido buče:
Bučo skuhamo v manjši količini vode. Ko se zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo bučni pire. Mešamo nekaj minut, da se pire zgosti. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še naribano limonino lupino, parmezan, sladko smetano, sol in poper.
Receta: ñoquis de calabaza
Sestavine za bučne njoke:
- 400 g de patatas
- 400 g domače hokaido buče
- harina
- 1 yema de huevo
- sal
- pimienta
- manteca
- parmesano
Postopek priprave bučnih njokov:
Za bučne njoke bučke razrežemo in jih damo v pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj Celzija, da se lepo zmehčajo. Zmehčane fino pretlačimo in zmešamo s kuhanim krompirjem, rumenjakom, soljo in moko (po občutku) v gladko testo. Na pomokani površini oblikujemo trakove, ki jih razrežemo na manjše koščke. Z vilicami lahko ustvarimo značilen vzorec za njoke. Njoke nato kuhamo v vreli vodi približno 5 minut. Kuhane po želji popečemo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.
Recept: bučna juha s kostanji
Ingredientes para la sopa de calabaza con castañas:
- 50 g de manteca de coco
- 2 cebollas pequeñas
- 850 g de calabaza
- 1 l de base de sopa de verduras
- 300 g de castañas hervidas peladas
- sal
- pimienta
- nuez moscada
- 2 cucharadas de crema
- 1 cucharada colmada de nata para cocinar
Instrucciones de preparación sopas de calabaza con castañas:
Hervir las castañas, enfriarlas y pelarlas. Limpiar la calabaza y cortarla en cubos. Pelar y picar la cebolla. Derrita la mantequilla en una olla grande y fría la cebolla en ella. Agregue los cubos de calabaza y revuelva durante otros cinco minutos. Vierta la base de la sopa y cocine hasta que la calabaza esté suave. Añadimos las castañas, salpimentamos al gusto y mezclamos todo junto con una batidora de varillas. Agregue una cucharada de crema para cocinar a la sopa, revuelva y sirva. ¡Buen provecho!